ACTUALITAT
Carregant...
29 de nov. 2013

Info Post

L'ens regulador elabora un extens informe sobre la banalització del nazisme als mitjans de comunicació i detecta que les televisions espanyoles 13TV i Intereconomía "fomenten l'odi" i "fan apologia de la violència", fet que els hauria de suposar una multa d'un milió d'euros i la suspensió de la llicència per operar al mercat audiovisual 

29/11/2013 || El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha seleccionat una mostra de 13 prestadors i ha analitzat entre el 10 i el 17 de setembre diferents programes informatius de set cadenes de televisió (TV3, 8tv, La1, Antena3 TV, Telecinco, 13TV i Intereconomía TV) i cinc emissores de ràdio (Catalunya Ràdio, RAC1, Cope, Onda Cero i Ser). L'ens ha identificat 43 fragments emesos per 13TV i Intereconomía TV que presenten analogies entre processos democràtics i règims totalitaris o fan apologia de la violència cap a grups que promouen, col·laboren i s'identifiquen amb la possible independència de Catalunya.

Els fragments emesos per ambdós canals constitueixen una infracció "molt greu" tipificada en la Llei general de la comunicació audiovisual (art. 60) que està castigada amb multa d'un milió d'euros i fins i tot la suspensió de la llicència per operar al mercat audiovisual. Per tot això, el CAC ha instat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que adopti les mesures necessàries, tenint en compte que es tracta de prestadors estatals. 

Els acords presos pel Ple del CAC han estat aprovats gràcies al vot de qualitat del seu president Roger Loppacher i Crehuet. Israel a Catalunya celebra la determinació del sr. Loppacher, ja que aquest primer pas iniciat per l'ens que presideix fruit de l'informe encarregat pel Govern de la Generalitat sobre aquesta matèria, segella, en definitiva, el compromís del President de Catalunya, Artur Mas, fa dues setmanes al Museu de l'Holocaust Yad Vashem de Jerusalem on va afirmar que el seu executiu no toleraria i perseguiria la banalització del nazisme. Amb aquest acord, el nostre govern podrà d'aquesta manera emprendre la via legal (tant civil com penal) contra aquestes televisions que fomenten l'odi, banalitzen el nazime i fan apologia de la violència, però també la via administrativa, denunciant-ho a la Comissió Nacional del Mercat de les Telecomunicacions.

Algunes de les "perles" que recull l'informe elaborat pel CAC i dites a Intereconomia són, per exemple, "La culpa de todo lo que pasaba en la Alemania nazi la tenían los judíos (...) nunca los alemanes; lo mismo ocurre en Catalunya", o la definició sobre els catalans a la mateixa cadena: "Estos neonazis que son los nazis de toda la vida"...

Us deixem els acords presos pel CAC que inclouen l'informe jurídic i els continguts analitzats i que obren la porta a un anàlisi més exhaustiu d'aquesta mala praxi en altres aspectes i prestadors de serveis:


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT