12 de nov. 2013


La delegació catalana a Israel visita el Yad Vashem o Museu de l'Holocaust i alerta contra la banalització dels crims del segle XX

12/11/2013 || El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat aquest dimarts al migdia l'acte més simbòlic de la seva estada, la visita de la delegació catalana al Museu de l'Holocaust jueu de Jerusalem, per fer un toc d'alerta als que comparen el procés català cap a l'estat propi amb el nazisme i el feixisme. "Molts cops he callat quan ens ho han dit alguns polítics o mitjans, però quan ens acusen d'això és una falsedat enorme. Els demano que vinguin aquí i veuran què és el nazisme i el feixisme", ha opinat.

Ha recordat, a més, que "el poble català és una víctima i no es pot tolerar que es digui una altra cosa d'un poble com el nostre, que té un esperit pacífic i democràtic". Mas ha considerat oportú explicar al final de la seva visita que molts catalans van patir la repressió franquista i l'estada en camps de concentració o van participar a la resistència contra el nazisme.

A la Sala del Record al Museu de l'Holocaust el president Mas ha deixat la seva insígnia de la Generalitat amb la ofrena per tal de simbolitzar la condemna de Catalunya al nazisme i totalitarisme, i el compromís secular del poble català amb la llibertat.

Israel a Catalunya com a part activa i col·laborada amb les autoritats policials i judicials de Catalunya en la lluita contra aquesta xacra al nostre país celebra la determinació del nostre President en aquesta qüestió. Text: R.Novoa/F.Casas · Fotografia: Joan Maria Piqué

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...