Els sufganiot són els dolços típics que s'elaboren per la festa de Khanucà. L'estructura base és un bunyol que es pot decorar amb els motius que un desitgi i fins i tot farcir-lo amb cremes. Farcits de xarop de gerds o de xocolata són exquisits! Us deixem la recepta per si voleu un cap de setmana dolç ;)
SUFGANIOT
Ingredients per a
elaborar 5-6 dotzenes de bunyols:
50 gr. de llevat de
forner
1 tassa i ½ d'aigua
calenta
1 cullerada de sucre
3 ous
½ tassa d'oli
½ tassa de sucre
1 culleradeta d'extracte
de vainilla
1 culleradeta de
ratlladura de llimona
6 a 7 tasses de farina
1 rajolí de cognac o
brandy al gust
Oli de girasol
Sucre glacé
Preparació
En un bol gran: posar els
ous, l'oli, el sucre, la vainilla, i la ratlladura de la pela de
llimona.
Afegiu la barreja de
llevat (dissolt en aigua una mica tèbia amb la cullera de sucre) i
la farina fins que es formi una massa suau. (La massa no ha d'estar
seca i ha de ser més suau que la massa de la khal·là).
Remeneu durant uns minuts
i afegiu un rajolí de cognac o brandy al gust.
Tapeu i deixeu reposar
fins que dobli el volum (aproximadament hora - hora i ½).
Estireu la massa fins a 2
cm de gruix sobre una superfície enfarinada.
Retalle cercles amb un
tallador de bunyols.
Poseu 7 cm d'oli en una
cassola i escalfeu.
Fregiu els bunyols en oli
net uns 4 minuts tot daurant-los d'un costat i després de l'altre.
Tregueu amb una
escumadora.
Assequeu i refredeu-los
sobre paper assecant de cuina.
Escampeu-hi sucre glacé.
NOTA: Per a provar si
la massa està llesta per estirar, poseu un tros petit en un got
d'aigua. Si la massa flota, està llesta.