ACTUALITAT
Carregant...
31 de gen. 2015

Info Post

El principal diari dels Estats Units, el Washington Post, revela avui dissabte que l'Ag猫ncia Central d'Intel·lig猫ncia des Estats Units (CIA), ajudada pel Mossad israeli脿, va dur a terme l'assassinat del cap operatiu internacional de Hezbollah, Imad Mughniyeh, el 18 de febrer de 2008. 

31/01/2015 || Fins ara Israel nom茅s havia estat culpat de l'assassinat. D'acord amb el WaPo, quan Mughniyeh es va acostar a la seva camioneta estacionada en un carrer de Damasc, una bomba col·locada en una roda de recanvi al maleter del seu cotxe va explotar. El terrorista va morir a l'acte per la metralla gr脿cies a un dispositiu activat de forma remota pel Mossad a Tel Aviv seguint les instruccions d'agents de camp de la CIA que es trobaven a Damasc.

L'autoritat per matar Mughniyeh requereix d'una ordre presidencial que va signar el mateix president George W. Bush, segons consta als informes obtinguts de la comunitat d'intel·lig猫ncia dels Estats Units per part del WaPo.L'historial terrorista de Mughniyeh comptava amb una llarga traject貌ria d'assassinar nord-americans que es remunta a la planificaci贸 de l'atemptat de 1983 a l'ambaixada nord-americana a Beirut que va causar la mort de centenars de marines nord-americans, i el bombardeig de 1996 de les Torres Khobar que albergava personal de la For莽a A猫ria d'Estats Units assegurant els camps petroliers d'Ar脿bia. Tamb茅 era conegut per haver planejat l'atac que l'any 1992 Hizballah va fer a Buenos Aires fent saltar pels aires l'ambaixada israeliana i posteriorment el 1994, en l'atemptat contra la mutual jueva. Text: R.Novoa/Debka/WaPo · Fotografies: WaPo

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT