ACTUALITAT
Carregant...
7 de jul. 2014

Info Post

No hi ha la més mínima possibilitat que el grup islamista Hamàs aturi els seus atacs amb míssils contra Israel que porten succeïnt-se durant les darreres tres setmanes

07/07/2014 || Les tensions frontereres entre Israel i Gaza continuaran intensificant-en absència d'un càstig militar israelià sever contra Hamàs i després de que l'organització terrorista que controla la Franja de Gaza hagi refusat l'oferta d'alto-el-foc feta per Israel mitjançant els serveis d'intel·ligència egípcis. En resposta als 40 míssils llançats ahir diumenge contra Israel, la IAF va desenvolupar la seva primera acció seriosa contra objectius terroristes a la Franja de Gaza. Ha estat durant aquesta matinada. No només va bombardejar edificis buits de Hamàs sinó que va colpejar fort alguns dels seus operatius. Set terroristes van morir a Rafah i dos més a Bureij fruit d'atacs selectius amb drones.

El portaveu de Hamàs ha reconegut que aquest és el major cop infringit per Israel contra el grup islamista des de l'Operació Pilar Defensiu de 2012.

Segons hem pogut saber, des de la Divisió del Pròxim Orient de la CIA es considera que l'opció israeliana d'una represàlia militar contra Gaza no ha estat mai creïble (col·locar dues divisions senceres de l'IDF davant de la frontera de Gaza) i que Hamàs no s'ha sentit suficientment pressionada per aturar el llançament de míssils i acceptar una treva. De fet, cada dia que passa sense un veritable càstig pel segrest i assassinat dels adolescents israelians, Gilad Shear, Naftali Fraenkel i Eyal Yifrach, deixa els islamistes de Hamàs en la posició d'haver-se sortit amb la seva.

Fonts del Caire han confirmat a més que Hamàs havia fet unes demandes inacceptables per al govern egipci per aturar els atacs amb coets contra Israel. La llista va ser presentada al general Mohammed Fareed el-Tohamy, el cap de la intel·ligència egípcia, que ha estat actuant com a intermediari entre Hamàs i Israel en l'esforç de treva.

Una d'aquestes demandes de Hamàs a Egipte incloïa aturar els atacs egípcis contra els membres de Hamàs incloent la reobertura dels túnels de contraban del Sinaí que durant molt temps han proporcionat al règim de Hamàs armes, contraban i ingressos. Fracassat l'intent d'alto-el-foc, El Caire ha carregat contra Hamàs i l'ha titllat de grup terrorista perjudicial per a la seguretat d'Egipte i com una branca útil de la Germandat Musulmana proscrita. No hi ha cap senyal que el president egpici, Abdel-Fattah El-Sisi, tingui cap intenció de complir amb les demandes de Hamàs.

De fet, la pilota està ara a la teulada d'Israel. El grup islamista ja ha pres la seva decisió, que és continuar disparant coets, en línia amb el seu compromís indestructible de lluitar contra Israel. El primer ministre Benjamin Netanyahu, el ministre de Defensa Moshe Yaalon i Cap d'Estat Major Tinent General Benny Gantz han de decidir com defensar-se. El cap de gabinet i l'alt comandament de l'IDF han comunicat clarament al govern que estan totalment preparats per dur a terme qualsevol operació militar sense demora si així s'ordena. L'eliminació dels set membres de Hamàs d'aquesta matinada, pot ser el primer pas. Text: R.Novoa/G.Shamis/D.Shalem

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT