ACTUALITAT
Carregant...
24 de juny 2014

Info Post

Quatre rutes recorden al llarg de 150 quilòmetres dels camins seguits per molts jueus a través del Pirineu lleidatà per fugir de l'Holocaust nazi, en el marc del projecte "Perseguits i salvats".
 
24/06/2014 || El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l'ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra, Alon Bar, van inaugurar ahir aquest projecte que identifica els principals itineraris de fugida pel Pirineu de Lleida durant la Segona Guerra Mundial.
 
Joan Reñé ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "salvar un patrimoni intangible i espiritualment incommensurable", fer "un homenatge a la gent anònima, a la solidaritat ia la generositat" i "enfortir les relacions comercials amb l'Estat d'Israel".
 
L'ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra, Alon Bar, ha subratllat l'acollida d'aquesta iniciativa a Lleida que veu "gairebé com una continuació pràcticament natural" de l'acollida que alguns lleidatans van prestar a jueus que fugien de l'Holocaust. Alon Bar ha destacat, a més, la promoció del turisme que pot comportar aquesta iniciativa i que pot, al seu torn, obrir noves relacions econòmiques en altres àmbits.
 
Segons algunes investigacions, prop de 20.000 persones d'origen jueu van fugir de la barbàrie a través de les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, Cerdanya i Aran. Els veritables protagonistes d'aquesta iniciativa són les persones que fugien del nazisme i els que van col·laborar en la seva salvació, segons han destacat els impulsors d'aquest projecte.
 
A més, la Diputació de Lleida treballa amb Televisió de Catalunya en la coproducció d'un documental, que està previst s'emeti a l'octubre, per explicar com diferents organitzacions jueves clandestines van salvar nens, joves i famílies senceres de la deportació i la mort. Aquesta coproducció ha permès localitzar testimonis d'aquesta període de la història a Europa, Estats Units, Israel ia Catalunya. Text: R.Novoa/Agències

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT