ACTUALITAT
Carregant...
5 de març 2014

Info PostForces especials d'Israel intercepten un vaixell amb míssils iranians al Mar Roig

L'unitat d'elit de la Marina Israeliana, la Shayetet 13 ha abordat aquesta matinada un vaixell de càrrega registrat a Panamà amb armes iranianes ocultes al seu celler situat sota sacs de ciment. El carregament, desenes de míssils de 302mm amb un abast de 150 km, han estat fabricats a Síria i destinats per part de l'Iran a la Franja de Gaza després de ser descarregat al Sudan.

Les unitats de l'exèrcit israelià es van apoderar del vaixell en alta mar a la frontera marítima del Sudan i Eritrea, 1500 quilòmetres al sud d'Israel. Sudan s'ha convertit en els dos últims anys en una important fàbrica d'armes iranianes i dipòsit de logística, que subministra a Síria, Hezbol·là i Hamàs. Port Sudan és també el centre per al contraban d'armes iranianes a diversos llocs del Pròxim Orient.

L'exèrcit israelià ha dit que el carregament de míssils de l'Iran estava destinat a l'organització terrorista palestina Hamàs que governa la Franja de Gaza. Si això és així, significaria que l'Iran havia tornat a armar Hamas amb míssils i coets després d'una pausa de dos anys durant el qual els extremistes palestins van veure refredades les seves relacions amb Teheran per la seva animadversió a la de Síria Bashar Assad i el seu suport als gihadistes d'arrel sunnita, actualment en col·lapse després de diverses escissions i enfrontaments entre Al-Qaida, Javat El Nursa i l'ISIS.

L'operació militar al Mar Roig s'ha dut a terme sense que s'hagin produït víctimes i ha estat ordenada directament pel Cap d'Estat Major, tinent general Benny Gantz des de la seu de l'alt comandament israelià i el cap de l'Armada el Maj Gen Ram Rottberg des d'un lloc de comandament naval.

El premier israelià ha felicitat l'exèrcit per aquesta acció que demostra "el veritable rostre de l'Iran que contrasta amb la seva postura diplomàtica en les negociacions nuclears amb Occident". El ministre de Defensa Moshe Yaalon ha dit que l'Iran s'exposa de nou com el major exportador d'armes al món a organitzacions terroristes. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografies: Israel Defense Forces


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT