ACTUALITAT
Carregant...
5 de març 2014

Info Post


La Fiscalia Superior d'Extremadura ha comunicat avui a Israel a Catalunya el decret d'arxiu arran de la denúncia que vam interposar contra el President d'Extremadura, el sr. José Antonio Monago Terraza, per unes afirmacions fetes el proppassat 6 de febrer on va comparar el debat polític existent sobre les balances fiscals amb un "mercat de jueus" en el qual "tothom va la seva".

05/03/2014 || Israel a Catalunya ha rebut avui de la Fiscalia Superior de la Comunitat Autònoma d'Extremadura el Decret d'Arxiu de les Diligències d'Investigació Penal 2/2014 obertes arran de la denúncia presentada per Israel a Catalunya davant del Fiscal especial de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona contra el president extremeny José Antonio Monago per les afirmacions que va fer en roda de premsa el 6 de febrer de 2014 on comparava el debat polític existent sobre les balances fiscals amb un "mercat de jueus" en el qual "tothom va la seva".

La Fiscalia al·lega que no pot perseguir d'ofici el delicte d'injúries d'acord amb el què estableix la Llei espanyola i en relació al presumpte delicte d'incitació a l'odi del què Monago venia acusat considera que en els fets denunciats "no hi ha incitació [a l'odi], ni directa ni indirecta" i que "si es considera que l'expressió 'mercat de jueus' es suficientment lesiva per a la comunitat jueva, mancaria en qualsevol cas l'element subjectiu perquè és obvi que el denunciat mai va voler menytenir la dignitat ni la reputació de la mateixa". La Fiscalia fonamenta la seva argumentació en què el mateix José Antonio Monago va oferir disculpes davant dels mitjans de comunicació on reconeix "que l'expressió controvertida fou inadequada". Finalment, per a la Fiscalia, aquesta expressió es va originar en el sí del debat polític, immersa per tant en l'àmbit de la llibertat d'expressió, el que a criteri seu, "accentua encara més l'absència de responsabilitat penal d'acord amb la jurisprudència constitucional".

Israel a Catalunya lamenta que en un moment en el qual l'antisemitisme està ressorgint per tot Europa els representants públics facin aquest tipus d'afirmacions que contribueixen a estigmatitzar el poble jueu, fet que és aprofitat per organitzacions radicals d'extremadreta i extremaesquerra per organitzar actes violents contra aquestes comunitats. És per aquest motiu que farem arribar còpia de la denúncia interposada i la resposta oferta per Fiscalia a la Vicepresidenta de la Comissió Europea i Comissària de Justícia a efectes de que faci les accions necessàries per a què l'Estat espanyol faci complir la Directiva 2012/12/UE de 25 d'octubre en relació a les víctimes de delictes d'odi. Text: R.Novoa


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT