ACTUALITAT
Carregant...
21 d’ag. 2013

Info Post

L'oposició siriana denuncia un atac amb gas nerviós per part del règim d'Assad que hauria provocat entre 200 i 650 morts a l'est de Damasc

Activistes de l'oposició siriana han informat que han mort entre 200 i 650 persones i hi ha centenars de ferits en un atac de gas nerviós per part de les forces del règim sirià de Baixer Assad a zones controlades pels rebels a l'est de Damasc. Aquestes fonts han mostrat els pots de gas nerviós llançats des dels avions de combat de la Força Aèria Siriana.

El règim d'Assad ha negat l'acusació d'usar gas químic prop de Damasc, i ha mantingut a la televisió estatal que l'exèrcit sirià estava duent a terme un atac convencional sobre posicions rebels al sud i l'est de Damasc.

En realitat, Assad està actuant per fer front a la primera incursió organitzada de rebels sirians entrenats a Jordània pels Estats Units. Un primer grup d'aquesta força integrada per 250 rebels, entrenats en tàctiques d'operacions especials per EUA a Jordània van entrar a Síria el passat dissabte 17 d'agost fortament armats amb armes d'origen rus subministrades pels EUA i Aràbia Saudita. Aquesta força de xoc està lluitant sota el comandament dels Estats Units i Jordània amb seu a el Regne Haixemita. Un segon grup de 300 combatents van creuar a Síria des de Jordània ahir mateix.

Fonts d'intel·ligència han confirmat que aquest grup de rebels no tenen vincles amb el gihadista Jabhat al-Nusra (Al-Qaida a Síria). Les dues unitats rebels estan avançant a gran velocitat al llarg de la frontera siriana-israeliana i han obligat les brigades sirianes a retirar-se a posicions dins d'una franja d'1 a 25 quilòmetres de la frontera. A més han capturat ja els pobles de Raihaniya, Breiqa i Beer Ajam. Aquesta tàctica militar ha empès l'exèrcit sirià a retirar-se justament a la zona limítrofe amb els Alts del Golan (Israel), a la província Horan.


Més forces rebels sirianes addicionals estan preparades a Jordània per creuar imminentment a Síria. Aquesta ofensiva rebel amb seu a Jordània ha estat posada en marxa després que el general Martin Dempsey, cap de l'Estat Major Conjunt dels EUA, visités les forces dels EUA a Jordània i inaugurés una war room destinat a l'operació militar a Síria en el marc del nou CENTCOM que disposa l'Exèrcit dels EUA a prop d'Amman tal i com ja vam avançar fa una setmana. Text: R.Novoa/Debkafile Fotografia: TimesLive

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT