ACTUALITAT
Carregant...
22 d’ag. 2013

Info Post

Seria el 14è atac amb armes químiques des de març de 2011

El ministre de Defensa israelià recolzat per informes de la intel·ligència militar ha confirmat avui que el règim d'Assad està darrere dels atacs amb armes químiques d'ahir a Síria mentre els rebels ja han elevat a 1300 les víctimes mortals d'aquest atac, el que confirma les afirmacions de l'oposició siriana i els grups de Drets Humans que treballen al país. En declaracions als periodistes, Yaalon, recolzat per informes de la intel·ligència militar israelina, conclou que “el règim d'Assad ha usat armes químiques” i ha subratllat que “no és la primera vegada que les forces lleials al president Baixer al-Assad utilitizen aquest tipus d'armes durant els dos anys de guerra civil”.

Mentrestant el Consell de Seguretat de l'ONU topa amb la resistència de Rússia i la Xina en l'intent de buscar “claredat” en l'acusació que les tropes sirianes van utilitzar armes químiques en un atac prop de Damasc. L'oficina del secretari general de l'ONU Ban Ki-moon va limitar-se a “mostrar-se sorpresa” pels informes i va recordar que els experts en armes de l'ONU a Síria es troben “en converses amb el règim d'Assad” per “sondejar les denúncies anteriors”.

Els membres del Consell de Seguretat “van acollir amb beneplàcit la decisió del Secretari General per garantir una investigació exhaustiva, immediata i imparcial” i van expressar la seva “profunda preocupació” per les denúncies fetes per l'oposició siriana. Per contra, l'afirmació d'un atac químic va ser negada amb vehemència pel règim sirià, que va dir que tenia la intenció “d'obstaculitzar la missió dels inspectors d'armes químiques de l'ONU” actualment al país. “Tot el que s'ha dit és ridícul i ingenu, no científic, il·lògic i subjectiu”, va dir el ministre d'Informació, Omran al-Zoubi, en declaracions a la televisió estatal siriana.


Finalment Rússia ha demanat una investigació sobre el presumpte atac, però també ha dit que podria ser una “provocació de l'oposició siriana”. El portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors Alexander Lukashevich ha dit que l'atac suggereix que “una vegada més es tracta d'una provocació pre-planejada ... recolzat pel fet que el delicte va ser comès prop de Damasc, en el mateix moment en què una missió d'experts de l'ONU va començar el seu treball d'investigació de les denúncies de la possible utilització d'armes químiques allà.” Text:R.Novoa/i24news Fotografia: AFP

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT