ACTUALITAT
Carregant...
22 d’ag. 2013

Info Post


En un primer moment s'havia pensat que es tractava d'un atac de Hezbol·là amb míssils Katyusha

Els residents del nord d'Israel i de les ciutats costaneres a l'oest de l'Alta Galilea han rebut l'ordre d'anar als refugis després que les sirenes hagin alertat la regió per quatre míssils disparats des del sud del Líban. En un primer moment s'ha pensat que es tractava d'un atac de Hezbol·là amb míssils Katyusha. La investigació duta a terme per les IDF ha revelat que es tracta d'un atac realitzat amb míssils Grad de 120 mm llançats per la Jihad Islàmica des del camp de refugiats palestins de Burj Al-Shamali prop de Tir, al Líban. La Jihad Islàmica rep ordres de Teheran i Hezbol·là.

Després de tornar el foc, l'exèrcit israelià ha tancat l'espai aeri sobre Galilea. Tres coets han caigut prop de Nahariya, Acre i Xlomi i més a l'est, a prop de Kiryat Xemona. Un quart ha estat interceptat per la bateria antimíssils Cúpula de Ferro. No s'han reportat ferits tot i que un míssil ha impactat en un edifici on hi vivien 40 supervivents de l'Holocaust nazi, que per sort, han pogut ser evacuats in extremis després de sonar l'alarma anti-aèria.

El primer ministre Benjamin Netanyahu ha acusat el règim libanès i iranià d'aquest acte de guerra que ha estat considerat per la força de la Nacions Unides al Líban (FPNUL) com una violació flagrant de la Resolució 1701 del Consell de Seguretat.

L'atac ha agafat a l'IDF per sorpresa, tot i la insistència constant sobre els perills per a les fronteres d'Israel que emanen des dels aixecaments a Síria, Líban i Egipte. Fins i tot després d'exercicis militars sense fi i alertes simulades, Iran, Hezbol·là i el seu peó palestí han estat capaços d'aconseguir un atac sorpresa contra el nord d'Israel.

Sembla que han programat per a la reunió del Consell de Seguretat de l'ONU prevista per dijous a la nit una ampliació del mandat de la FPNUL per al Líban. Iran i Hezbol·là volen fer fora la UNIFIL del Líban perquè la força de pau multinacional de l'ONU actua com un amortidor entre els terroristes xiïtes i palestins i l'IDF i és un obstacle als plans dels islamistes d'"encendre" la frontera libanesa-israelià. Text: R.Novoa/IDF/YnetNews/Debkafile

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT