13 d’ag. 2013


El cap de l'Estat Major dels Estats Units, el general de quatre estrelles Martin Dempsey, de visita a Israel i Jordània per tancar els últims serrells de l'acció militar dels Estats Units contra Síria

El cap de l'Estat Major dels EUA, el general de quatre estrelles Martin Dempsey va arribar ahir a Israel per reunir-se amb el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, el ministre de Defensa, Moshe Yaalon i el Cap de l'Estat Major de les Forces de Defensa d'Israel (IDF) el tinent general Benny Gantz. Dempsey ha vingut a preparar el terreny abans de la decisió final del president Barack Obama d'iniciar una limitada intervenció militar dels EUA en la guerra civil de Síria.

El pla d'Obama, si tira endavant, implicaria una coalició entre Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Israel, Jordània i possiblement Turquia. A continuació, us expliquem algunes de les claus d'aquesta intervenció militar aliada contra el règim d'Assad:

1. EUA, Gran Bretanya, França, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units establiran una zona d'exclusió aèria sobre el centre i el sud de Síria, que s'estén des de la frontera jordana-israeliana fins a Damasc.

2. La Força Aèria d'Israel proporcionarà a aquestes forces cobertura aèria dins de l'espai aeri sirià.

3. S'establirà una zona de seguretat militar de prop de 40 quilòmetres, amb epicentre a la frontera entre Israel i Jordània fins a les afores del sud i l'oest de Damasc, evitant d'aquesta manera que les unitats militars d'Assad tinguin a l'abast amb la seva artillera la capital síria.

4. El poble sirià meridional de Deraa, on l'aixecament rebel va sorgir, serà declarat capital de la Síria Alliberada.

5. El president Obama ha decidit que no hi haurà tropes nord-americanes a la zona d'esmorteïment o en qualsevol altre lloc en el territori sirià. Les úniques forces especials estaran integrades per rebels sirians. 

6. Aquestes forces estaran formats per 3.000 combatents entrenats a Jordània per instructors militars nord-americans. Seran dirigits per forces especials jordanes i operaran sota el comandament dels oficials nord-americans amb seu a Jordània.

7. Per acollir-los, l'Exèrcit dels EUA acaba de finalitzar la construcció al Regne Haiximita d'un gran camp d'entrenament i tot el sistema logístic. Totes les armes i l'equip necessaris per entrenar i armar les forces rebels ja s'apilen allà.
8. El centre de comandament operatiu americà s'ha instal·lat ja a Amman liderat pel general John Wright, qui als 57 anys és un veterà de les guerres a l'Afganistan, l'Iraq i Líbia.

9. Les unitats de la Força Aèria dels Estats Units (USAF) per imposar la zona d'exclusió aèria sobre Síria ja són a les seves posicion al Pròxim Orient i llest per actuar.

10. Una unitat de drusos entrenats per instructors militars dels Estats Units serà un component clau de la força rebel especial. La comunitat drusa té milions d'habitants que omplen 120 pobles i ciutats en l'àrea d'al-Jabal Druze del sud de Síria. Estan situats en una posició privilegiada amb vistes al triangle de la frontera Síria-Jordània/Palestina-Iraq.

11. Les forces dels EUA desplegades al Pròxim Orient, especialment a Jordània i Israel, estaran preparades per a possibles represàlies contra els americans, israelians, jordans i objectius turcs, si s'orda pel president sirià, Baixer al-Assad, en represàlia per la prohibició de vols i les zones d'amortiment. Text: R.Novoa/Debkafile ■ Fotografia: Pentagon/Defense.gov

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...