Ingredients
300 g de cigrons lletosos
1 ceba
1 gra d'all
1 polsim de bicarbonat sòdic
Julivert fresc
Coriandre fresc
1 culleradeta de comí en pols
1 culleradeta de coriandre en pols
Oli per a fregir
Preparació
La nit anterior poseu els cigrons en
remull amb aigua en un gran bol, afegiu un polsim de bicarbonat i
barrejeu.
Deixeu-ho reposar com a mínim 12 hores
i com a màxim 24.
Coleu els cigrons i escorreu-los bé.
Poseu-ho en el recipient de la picadora
i feu un puré ben fi. Col·loqueu de nou en el bol.
Piqueu junts, la ceba, l'all, el
julivert i el coriandre.
Afegiu-los al puré de cigrons i
barrejeu bé per integrar els ingredients.
Afegiu la resta d'espècies i barregeu
amb les mans.
Cobriu amb paper film i deixeu reposar
a la nevera una mitja hora abans d'utilitzar.
Formeu croquetes rodones de la mida
d'una anou.
Fregiu en abundant oli calent uns 5
minuts, fins que estiguin les croquetes ben daurades.
Retireu i col·loqueu-les sobre paper
absorbent.
Podeu servir les croquetes acompanyades
de fulles d'enciam, tomàquets a rodanxes, fulles de menta i salsa de
iogurt. Una altra alternativa és servir-les en pa pita.
Per a la Salsa de iogurt:
1 iogurt grec natural
Suc de mitja llima
Julivert picat
Coriandre picat
Sal i pebre