ACTUALITAT
Carregant...
26 de jul. 2013

Info Post

Twitter lliurarà a la justícia francesa les dades susceptibles de permetre la identificació dels que se serveixen de l'anonimat de la xarxa per difondre piulades antisemites

Twitter va lliurar a la justícia “dades susceptibles de permetre la identificació d'autors” de missatges antisemites després de diversos mesos de batalla judicial davant d'associacions de defensa dels Drets Humans a França. La xarxa social nordamericana ha anunciat avui que ha lliurat aquestes dades a la justícia francesa, el que “posa fi al litigi” amb la Unió d'Estudiants Jueus de França (UEJF) i quatre associacions més: J'accuse! (Acció Internacional per la Justícia), SOS Racisme, el Moviment contra el Racisme i per l'Amistat entre els Pobles (MRAP) i la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA).

Després que a l'octubre 2012 es difonguéssin a Twitter missatges antisemites amb el hashtag #unbonjueu #unjueumort, les cinc associacions van enviar a Twitter una citació de compareixença d'urgència el mes següent.

Les parts “van acordar prosseguir activament seva col·laboració per lluitar contra el racisme i l'antisemitisme, de conformitat amb les seves respectives legislacions nacionals”, van assenyalar Twitter i LICRA en sengles comunicats. Aquesta col·laboració té com a objectiu, en particular, prendre “mesures per millorar l'accessibilitat dels procediments de notificació de tuits il·legals”.

Per la seva banda, el president de la UEJF, Jonathan Hayoun, va dir que aquest acord és una “gran victòria en la lluita contra el racisme i l'antisemitisme” i “un gran pas en la lluita contra el sentiment d'impunitat a Internet”.

“Aquest acord ens recorda que no podem fer qualsevol cosa a Internet. Twitter ja no serà un carrer per racistes i antisemites on el seu anonimat està protegit per les xarxes socials”, va declarar Hayoun a l'agència de notícies France Press.

L'advocat de la UEJF, Stéphane Lilti, ha subratllat que aquest acord, que posa fi a les demandes presentades per aquestes associacions contra Twitter a França, “permet principalment acabar amb el sentiment d'impunitat que perdurava en aquesta xarxa. És un precedent que podrà utilitzar qualsevol internauta”. Segons ell, aquest acord està compost de dues parts: la primera es refereix a la transmissió de les dades, que ja es va dur a terme, i la segona es refereix a una modificació de la interfície perquè sigui més simple notificar missatges il·legals.

En efecte, Twitter es negava a crear una plataforma en la qual els usuaris podrien assenyalar missatges il·legals, com és el cas en altres xarxes socials. A finals de gener d'enguany, un tribunal de París va ordenar a Twitter comunicar les informacions que permetrien “identificar a qualsevol persona que hagi contribuït a crear tuits clarament il·legals”. Una resolució executòria malgrat la voluntat de Twitter d'apel·lar. En incomplir l'ordre judicial, la xarxa social i el seu president, Dick Costolo, van ser acusats penalment al març per la UEJF, que van exigir addicionalment 38,5 milions d'euros per ser donats al Memorial de l'Holocaust. El passat mes de juny, el Tribunal d'Apel·lació de París va constatar que Twitter no havia lliurat les dades exigides i va desestimar la seva apel·lació.


Coincidint amb la polèmica provocada per l'increment de tuits homofòbics durant el debat sobre el matrimoni homosexual a França, Twitter es va veure obligada a cedir davant la pressió d'associacions. Finalment, Twitter ha entregat a la justícia francesa les “dades susceptibles de permetre la identificació d'autors” de missatges antisemites després de diversos mesos d'una batalla judicial davant associacions de defensa de Drets Humans a França, un precedent legal que obre la via als ciutadans nord-catalans a actuar judicialment contra els usuaris espanyols que inunden la xarxa amb hashtags catalonofòbics com ara el #putoscatalanes de fa pocs dies. Text: R.Novoa/France Press Fotografia: Ph7Labs

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT