ACTUALITAT
Carregant...
6 d’oct. 2014

Info Post

Una llista de 76 homes i 4 dones que van servir en l'anomenada Einsatzgruppen -un grup format per sobretot de les SS i de la policia que van seguir a les tropes de l'Alemanya nazi durant els primers anys de la Segona Guerra Mundial- han estat denunciats a la justícia alemanya
 
06/10/2014 || Els criminals de guerra, que han estat identificats pel Centre Simon Wiesenthal, encara podrien estar vius i el Centre està demanant al govern alemany que investigui la llista aportada.
 
D'acord amb el Museu Memorial de l'Holocaust dels Estats Units, aquests 80 nazis haurien matat més d'un milió de jueus soviètics i desenes de milers de persones durant la primavera de 1943.
 
"En els camps d'extermini els assassinats es va dur a terme per un nombre molt reduït de persones -la gent que posava el gas a les cambres de gas-, però els actes dels Einsatzgruppen es va dur a terme de manera individual i sistematizada" apunta el caçador de nazis Efraim Zuroffel del Centre Wiesenthal en declaracions a Associated Press. "Gairebé totes les persones en els Einsatzgruppen eren uns assassins".
 
La majoria dels criminals rondaria els 80 anys i han nascut entre 1920 i 1924 apunta Zuroff des de la seva oficina a Jerusalem tot recordant que si segueixen vius "el temps s'acaba" i "alguna cosa s'ha de fer".
 
"La llista ha estat presentada amb l'esperança d'animar les autoritats judicials alemanes per accelerar els esforços en dur aquests assassins a la justícia i per oferir l'assistència del Centre en aquest important projecte". Text: R.Novoa/AP/AFP · Fotografia: Centre Simon Wiesenthal

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT