ACTUALITAT
Carregant...
29 d’oct. 2014

Info Post

A part de pins, roures i salzes, al parc natural Ramat Hanadiv d'Israel creix una espècie nova: un arbre que s'alimenta d'energia solar i constitueix una una font d'energia elèctrica i per al wi-fi
29/08/2014 || En sentit biològic, tots els arbres s'alimenten de la llum del sol. No obstant això, l'arbre creat per Michael Lasry, de nom Acàcia, és diferent: té un tronc de metall marró i les seves set grans 'fulles' àmplies són panells solars. Els exemplars d'aquest tipus d'arbre, dels quals ja hi ha dos, no només serveixen per donar ombra als bancs d'un jardí, sinó també per alimentar endolls elèctrics i d'USB, refredar fonts d'aigua potable i subministrar energia per a wi- fi, segons informa el portal RT.
L'arbre de set panells pot generar un màxim de 1,4 quilowatts, suficients per fer funcionar 35 ordinadors portàtils. Una bateria emmagatzema l'excés d'energia per il·luminar la zona per la nit i proporcionar energia de reserva durant els dies ennuvolats.
Segons Lasry, es tracta d'una nova forma de portar l'energia solar a la gent. "Estem acostumats a veure grans empreses treballant en sistemes de gran escala", assegura. "Ara veurem l'energia solar accessible per a tots al carrer". El nou arbre es va donar a conèixer formalment aquest dijous, encara que van ser instal·lats al parc israelià fa diverses setmanes.
La companyia israeliana SOLOGIC, que va idear l'arbre, apunta ciutats de la Xina i França per les seves primeres vendes. Un arbre solar Acàcia costa al voltant de 100.000 dòlars. Segons Claude Brightman, la publicista de l'empresa, la creació és una combinació d'art, conveniència, energia verda i sentit de comunitat. Text: RT/R.Novoa · Fotografia: RT

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT