ACTUALITAT
Carregant...
17 de set. 2014

Info Post

Eitan Evan: "El proper diumenge celebrarem la gala de lliurament de premis de l'Acadèmia del Cinema Israelià a Ashdod per recolzar els ciutadans del sud d'Israel que han patit la barbàrie de Hamàs aquest estiu"

17/09/2014 || La Filmoteca de Catalunya va acollir ahir al vespre la presentació de la II Mostra de Cinema Israelià de Barcelona que organitza l'Ambaixada d'Israel a Espanya i Andorra amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya i el suport del Festival de Cinema Jueu de Barcelona en presència del president de l'Acadèmia del Cinema Israelià, Eitan Evan, i de l'agregada cultural de l'Ambaixada d'Israel Ahuva Boshoar Spieler.

Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca de Catalunya ha destacat que "el cinema israelià ens ajuda a entendre una societat complexa on el passat està molt present però, alhora, una cultura mil·lenària es projecta cap al futur". 

Per la seva banda, Ahuva Boshoar Spieler ha agraït a la Filmoteca de Catalunya el seu esforç "per ensenyar a la societat catalana una cultura que sembla llunyana però que està tan sols a quatre hores d'avió a l'altra banda del Mediterrani" i ha destacat aquesta oportunitat per "donar a conèixer el poble d'Israel i llur societat i com viu el seu dia a dia a través del cinema".

Eitan Evan, president de l'Acadèmia del Cinema Israelià i productor de la pel·lícula que s'ha presentat avui al certamen —"El Deute"—, en declaracions a Israel a Catalunya, ha volgut recordar que "el proper diumenge celebrarem la gala de lliurament de premis de l'Acadèmia del Cinema Israelià a Ashdod per recolzar els ciutadans del sud d'Israel que han patit la barbàrie de Hamàs aquest estiu.



"El Deute", que com hem dit ha donat el tret de sortida al certamen, explica la història fictícia de tres joves agents del Mossad que detenen l’anomenat "cirurgià de Birkenau", un metge nazi que mai no va arribar a judici. El motiu oficial: va morir tirotejat quan intentava escapar dels seus capturadors israelians, però, ara, 35 anys més tard, un petit article aparegut en un diari local de Kíev afirma que el "cirurgià" està viu i disposat a confessar tots els seus crims. La versió de la mort del nazi que els tres agents del Mossad van donar l’any 1964 perilla. 

Les comparacions amb films com "Eichmann", "Los niños del Brasil" o "Marathon Man" han centrat el debat posterior a la projecció que hi ha hagut amb Eitan Evan i la cinquantena d'assistents a la inaguració d'aquesta mostra de cinema israelià.

En aquesta ocasió, vuit produccions israelians guardonades en festivals internacionals, quatre de les quals seran presentades pels seus creadors, ens permetran conèixer una societat que encara avui segueix sent una gran desconeguda fins al 30 de setembre a la Filmoteca de Catalunya. 

Podeu consultar la programació en aquest enllaç. Text i fotografies: R.Novoa

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT