ACTUALITAT
Carregant...
20 de set. 2014

Info Post


Avui diumenge 21 de setembre a les 9.30h TV3 ha emès un reportatge especial sobre la comunitat jueva a Catalunya, en què s'explica, a través de diversos testimonis, els fonaments religiosos del judaisme, amb especial incidència en la celebració del sàbat i la seva pràctica al nostre país 

20/09/2014 || El sàbat és la celebració jueva setmanal, que comença divendres quan es pon el sol i s'acaba dissabte al vespre. El punt fort és l'ofici religiós a la sinagoga, el divendres al vespre, i el sopar posterior on les famílies i els amics es reuneixen i observen els preceptes del judaisme. 

El reportatge se centra en dues comunitats: la Comunitat Israelita de Barcelona, amb testimonis del seu representant, Jorge Burdman, i la membre Ornella Petitot, i la comunitat reformista ATID, amb els testimonis de Tomás Morgenstern, Víctor Sörenssen i Moriah Ferrús. 

Es podrà veure el seguiment d'un sopar del sàbat, on la família de la Moriah celebra la festa, acompanyats d'uns amics, i se'ns explica el ritual, el tipus de menjar, les pregàries i els costums durant el sopar del Sàbat. 

El programa visita també dues sinagogues de Barcelona per conèixer, acompanyats per Jorge Burdman, la Torà i en què consisteix la litúrgia jueva. Text, foto i vídeo: TVC


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT