ACTUALITAT
Carregant...
17 d’ag. 2014

Info Post

Un bloc compacte lidera les converses per a una treva duradora a Gaza represes avui a El Caire

17/08/2014 || Les nostres fonts d'intel·ligència informen que el president egipci, Abdel Fatah El-Sisi, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas s'han arrenglerat en una sòlida aliança contra l'eix islamista Hamàs-Gihad Islàmica.

Aquest bloc Egipte-Israel-AP està recolzat pel rei d'Aràbia Saudita Abdul·là i el president de Rússia  Vladímir Putin, i s'han fixat cinc objectius: 

1. Confrontar Hamàs amb un sòlid front polític i militar.
2. Obligar a Hamàs a acceptar l'alto-el-foc egipci sense canvis i sense condicions. 
3. Obligar a Hamàs a desarmar-se, és a dir, desmantellar els seus míssils i túnels i desmantellar la seva branca militar, les Brigades Ezz i-Din al-Qassam. 
4. Que Israel, Egipte i l'AP es distanciïn del govern d'Obama i llurs relacions amb les faccions islamistes palestines. 
5. Evitar als europeus d'interferir en aquestes noves relacions.

La conformació tranquil·la d'aquesta nova aliança de tres vies per resoldre el conflicte de Gaza, per mitjà d'un cessament de les hostilitats sostenible, manté la major part d'Israel, dels mitjans de comunicació i el món ple d'incògnites. En nom de l'hermetisme, Netanyahu i el ministre de Defensa Moshe Yaalon va optar per mantenir la resta del gabinet en la foscor.

La proposició dels tres socis posa Hamàs i la Gihad Islàmica entre l'espasa i la paret. El món àrab els ha abandonat i la seva única font de finançament és Teheran. Així que les seves opcions són descoratjadores: s'enfronten a una guerra escalada que Israel lluitarà fins al final o empassen saliva i accepten l'única proposta sobre la taula que és sinònim de desarmament i la capitulació. 

Per animar Hamàs a triar el camí correcte, la Força Aèria d'Israel està sobrevolant les bases de Hamàs a Gaza i els seus centres de comandament llestos per si reben l'ordre de passar a l'ofensiva si els fonamentalistes palestins fan l'elecció equivocada a El Caire. Text: R.Novoa/D.Shamis/G.Shalem · Fotografia: The Guardian

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT