ACTUALITAT
Carregant...
10 d’ag. 2014

Info Post

Totes les comunitats jueves catalanes i les associacions d'amistat amb Israel interposen una denúncia al Consell de l'Audiovisual de Catalunya per les informacions falses emeses al TN Vespre del passat 9 d'agost on s'acusava Israel d'usar fòsfor blanc en l'operatiu Marge Protector. 

10/08/2014 || En el Telenotícies Vespre del proppassat 9 d'agost, en una crònica sobre l'Operació Marge Protector d'Israel a Gaza, s'han ofert informacions totalment falses en una crònica signada per l'enviat especial a la zona, el sr. Xesco Reverter, que alhora és el Cap d'Internacional de TV3.

En la crònica subjecte d'aquesta queixa s'ha entrevistat a la responsable de cirurgia de l'Hospital “palestí” Saint Joseph de Jerusalem, Muna Totah, que ha afirmat que l'Exèrcit israelià ha usat fòsfor blanc contra civils palestins a Gaza sense aportar cap prova i sense que Xesco Reverter hagi contrastat aquesta informació amb les Forces de Defensa d'Israel, això és, s'emet una acusació molt greu contra Israel sense oferir la contrapart. Aquest fet suposa que aquesta crònica no ha estat elaborada sota criteris estrictament informatius i veraços. De fet, vulnera els criteris definits per a l'exercici de la professió recollides al “Codi Deontològic” del Col·legi de Periodistes de Catalunya (conegut com “Declaració de principis de la professió periodística a Catalunya”) especialment en allò que afecta als seus punts primer i segon.

Immediatament després d'emetre aquesta informació falsa, Israel a Catalunya s'ha posat en contacte amb el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors israelià a Jerusalem que literalment, ens ha dit que és “mentida” i que “Israel no ha utilitzat [fòsfor blanc]”. Però aquesta informació no ha estat emesa per TV3 perquè no s'ha volgut contrastar. Per tot això, els fets objectes d'aquesta queixa, suposen per sí sols, una falta d'honestedat informativa sobre la qual és competent aquest CAC. El sotasignant considera una irresponsabilitat que des dels serveis informatius d'un ens públic com és TVC es difami contínuament un país amb la finalitat de cercar l'animadversió dels catalans envers Israel fonamentant-se en informacions esbiaixades, manipulades, incompletes i falses. Considerem que s'ha de tallar d'arrel amb aquesta falta d'honestedat informativa continuada que practica la secció d'Internacional dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya envers al conflicte àrabo-israelià, atès que genera un sentiment judeofòbic en la societat catalana que pot derivar en violència d'arrel antisemita.

Per tot això demanem que d'acord amb la potestat reguladora i sancionadora del CAC:

a) Es reprovi la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TVC per la crònica objecte d'aquesta queixa en quedar constatat que la informació presentada a l'audiència no ha estat elaborada amb criteris estrictament informatius, veraços, objectius i equilibrats i que per contra s'han regit des de la més absoluta falta d'honestedat informativa.

b) S'instrueixi a la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TVC perquè posi especial èmfasi en oferir una informació veraç, objectiva, contrastada i equilibrada en relació al conflicte àrabo-israelià.


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT