ACTUALITAT
Carregant...
9 de jul. 2014

Info Post

Hamàs té un stock de diversos centenars de míssils M-302 fets a Síria del mateix tipus que van aconseguir arribar fins a Hadera (a 110 km de Gaza)

09/06/2014 ||
Míssils de llarg abast de Hamàs van aconseguir arribar fins a Hadera (Israel), a 110 quilòmetres al nord de Gaza ahir dimarts 8 juliol. Aquests míssils s'han identificat com a l'M-302 Jaibar sirià, que ja va ser utilitzat per Hesbol·là contra Israel al Líban durant la guerra de 2006. 

Aquest míssil utilitza tecnologia iraniana que deriva del WS-1 de fabricació xinesa, que té un cap nuclear de 175 quilotones. Enginyers de Hesbol·là ubicats a la Franja de Gaza han ajudat Hamàs a millorar el M-302 i ampliar el seu abast i precisió. Però tot i això, fins i tot després de les millores, el principal defecte de M-302 és la seva falta de precisió.

Així es va demostrar anit, quan es van llançar M-302 contra Hadera i Jerusalem, tots interceptats per la Cúpula de Ferro (Iron Dome). El març passat, l'Iran va tractar de passar de contraban a la Franja de Gaza un carregament d'armes incloent míssils M-302 sota d'un carregament de ciment a bord del vaixell Klos C. La nau va ser interceptada per les forces especials d'Israel i les armes confiscades. Però altres enviaments s'han fet a través de Gaza i, evidentment, han nutrit els arsenals de míssils de Hamàs i de la Gihad Islàmica. Text: R.Novoa/Debkafile

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT