ACTUALITAT
Carregant...
11 de jul. 2014

Info Post

Hamàs està utilitzant infraestructures civils com habitatges i hospitals de Gaza per amagar els seus míssils de llarg abast

11/07/2014 || Un altre mig milió d'israelians van ser atacats amb coets de Hamàs durant el dia d'ahir i d'avui i Hamàs novament ha ampliat el seu radi de coets a les ciutats entre Hadera i Haifa, a 150 km al nord de la franja de Gaza. Una dona de 70 anys es va desplomar i va morir corrent a un refugi quan va sentir la sirena de Haifa.

Metullah, la ciutat més al nord d'Israel, ha estat alertada aquesta matinada per dos míssils Katyusha llançats des del Líban. Un ha caigut entre la ciutat de Galilea i Kfar Yuval. L'origen del foc libanès ha estat identificat per l'IDF com provinent de dos llogarets: Ain Arab, a la vall de Bekaa, governat per Hesbol·là i Mari, prop de la ciutat meridional de Hatsbaya.

El primer míssil no va aconseguir enlairar-se, però, tenint present el seu origen (va ser llançat des d'un bastió de Hesbol·là, s'està prenent com un possible primer presagi de que Hesbol·là vulgui obrir un segon front contra Israel per donar suport a Hamàs - tot i que les seves relacions s'han tornat tenses.

L'artilleria israeliana va respondre l'atac de Hesbol·là. D'altra banda, la C
úpula de Ferro està 100% operativa i dijous va abatre 40 dels 170 míssils llançats per Hamàs.
 
Per quart dia, els atacs aeris israelians van continuar colpejant la Franja de Gaza, aconseguint 200 objectius en les últimes 24 hores. La força aèria grans dificultats per a la seva focalització, evitant deliberadament els edificis d'habitatges i hospitals, on Hamàs i Gihad Islàmica han emmagatzemat els seus coets més llarg abast. A més, també hi ha dificultats per part de l'IAF d'arribar als refugis subterranis on Hamàs manté els seus principals arsenals i el seu comanament operatiu ocult i protegit.  

L'opció d'una operació terrestre de l'IDF per posar fi als bombardejos de coets de Hamàs contra civils israelians és encara sobre la taula. Text:R.Novoa/Debkafile · Fotografia: Artishok interactive

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT