ACTUALITAT
Carregant...
21 de jul. 2014

Info Post

Agents de camp de la intel·ligència interior israeliana (Shin Bet), confidents i recol·lecció d'intel·ligència operativa de camp de l'IDF (AMAN).

Us expliquem els esforços en intel·ligència que fa Israel per colpejar dur Hamàs i la Gihad Islàmica en la Guerra de Gaza i evitar al màxim la mort de civils.

21/07/2014 || El resultat de l'operació terrestre de l'Operació Marge Protector d'Israel es pot determinar simplement per la batalla invisible que s'està lliurant com per la destrucció de més d'una dotzena de túnels terroristes de Hamàs i llur infraestructura el matí de dissabte 19 de juliol, en el 12è dia de l'operació. Aquesta batalla clandestina no es guanya amb les més sofisticades eines d'alta tecnologia i aparells electrònics d'intel·ligència de senyals (SIGINT). Es requereix de maniobres flexibles, astutes i cauteloses amb la població local --i, sobretot, boots on the groud-- per recol·lectar tota mena de dades útils en el cicle d'intel·ligència per a la localització de l'ubicació de les boques dels túnels de Hamàs i altres secrets de l'enemic.

Aquest tipus d'operacions, conegudes al món de la intel·ligència com HUMINT suposen una interacció amb persones d'interès ja sigui de forma voluntària, sense voler o interrogant a presoners.

I tot això sense oblidar els agents de camp o espies dins de Gaza del Shin Bet, la recol·lecció d'intel·ligència operativa de camp per part de l'IDF i les unitats d'AMAN, que disposen d'un bon entrenament en tota mena d'operacions clandestines en un entorn àrab hostil i que poden recollir intel·ligència de la gent comuna en zones de guerra, persones disposades a parlar per diverses motivacions:

1. Econòmica: És sabut que en contrast amb la seva elit governant, la majoria de residents a Gaza es troben en dificultats financeres greus. Molts es deixen persuadir lliurant informació valuosa a canvi d'una recompensa en efectiu o un permís per entrar a Israel. 

2. Venjança: A Gaza estan profundament fragmentats per les rivalitats entre faccions polítiques i també personals. Alguns elements poden oferir informació per passar comptes amb els seus adversaris.

3. Garantia de seguretat: Un palestí a Gaza pot estar disposat a vendre valuosos secrets per obtenir una garantia de l'IDF que no hi haurà atacs per a si mateix, la seva família i la seves propietats durant la durada del conflicte militar entre Israel i Hamàs.

La compra de confidents a llarg termini amb recompenses financeres o mèdiques és una de les operacions HUMINT clau que es realitzen a l'empara de la incursió terrestre de l'IDF.

Això sí, el tracte imposat per extreure informació a les desenes d'agents de Hamàs capturats és dur. El Shin Bet és implacable amb l'enemic. Contràriament a les suposicions de la gent, els interrogadors israelians del Shin Bet no han trobat que la violència sigui el mètode més productiu per a l'extracció dels secrets dels subjectes involuntaris que no estan disposats a col·laborar. S'obtenen els millors resultats mitjançant trucs i subterfugis, integrant la informació obtinguda amb les dades procedents d'altres fonts d'intel·ligència (HUMINT i SIGINT).

També s'actua amb la premissa que els seus subjectes poden ser totalment fidels als seus ideals nacionals i religiosos, però alguns també poden ser simples éssers humans, amb ambicions personals, mullers, pares ancians o nens malalts que necessiten assistència mèdica o d'un altre tipus. Per tant, un resum detallat sobre el Currículum Vitae del subjecte obtingut per endavant dóna a l'investigador l'avantatge de saber on aplicar la pressió per extreure informació.

Aquest tipus de pressió és l'adequada per obtenir la gold mine, això és, la peça clau d'informació per desbloquejar aquests secrets com les ubicacions de les boques d'entrada als túnels terroristes, el parador de les trampes explosives, les identitats dels seus enllaços, la cadena de comandament de Hamàs, els seus sistemes de combat, els seus recursos tecnològics i els centres de comandament i control. Text: R.Novoa/G.Shamis/D.Shalem

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT