ACTUALITAT
Carregant...
22 de juny 2014

Info Post

El Mossad, Aman, la Unitat 8200 i el Shin Bet es volquen en la cerca dels tres nois segrestats a Hebron per Ham脿s

Les principals ag猫ncies d'intel·lig猫ncia d'Israel han aportat els seus recursos financers i tecnol貌gics --gaireb茅 il·limitats-- en la recerca dels tres adolescents israelians segrestats. Experts cibern猫tics d'aquestes ag猫ncies han concl貌s que lluny de la participaci贸 directa d'una organitzaci贸 terrorista en el segrest 茅s molt m茅s probable que el segrest hagi estat obra d'una c猫l·lula terrorista ad hoc amb tan sols tres o quatre membres.
 
Totes les sospites apunten a Ham脿s i el seu bra莽 armat, les Brigades Al-Qassam. Aquest fet queda corroborat a tenor dels senyals israelians d'intel·lig猫ncia (SIGINT) detectats i on hauria aparegut algun tipus de comunicaci贸 relativa a un aspecte de l'incident del segrest --ja sigui de l'organitzaci贸, log铆stica o operativa del segrest--. Per貌 cal tenir present que una c猫l·lula m茅s petita no hauria d'utilitzar equips electr貌nics detectables o enviar missatges als seus controladors de rutes accessibles a "tafaners".  I 茅s qu猫 com va pontificar l'any 1999 Scot McNealy, fundador de Sun Microsystems, en el m贸n digital "you have zero privacy".

Quatre de cada cinc ag猫ncies d'intel·lig猫ncia d'Israel --Shin Bet, el Directori d'Intel·lig猫ncia Militar (Aman), la Unitat de 8200, i el Mossad-- han elevat a prioritat absoluta de la seva ag猫ncia la localitzaci贸 dels nens desapareguts: Eyal Yifrach, Gilad Shaar i Naftali Frenkel.
 
A m茅s a m茅s, tamb茅 s'han mobilitzat els departaments d'intel·lig猫ncia i SIGINT de la policia, tot i el seu gald贸s paper en tot plegat desatenent la trucada d'emerg猫ncia efectuada pels nois la nit del seu segrest. Totes aquestes ag猫ncies estan lliures de la supervisi贸 del pressupost governamental i tenen acc茅s a enormes recursos financers, de personal i d'equips i tecnologia d'avantguarda (com l'interceptor de comunicacions de la imatge).

Per altra banda, Israel no descuida la HUMINT i ha teixit una xarxa d'espionatge de diversos nivells de fonts segures, agents i col·laboradors a Sam脿ria, Judea i Gaza.

Ara per ara, la comunitat d'intel·lig猫ncia israeliana est脿 estudiant un informe sobre la possible llum verda per al segrest que fou codificat en un discurs p煤blic pronunciat pel cap del politbur贸 de Ham脿s, Khaled Meshaal, fa tres setmanes amb el presoner Hassan Salemeh, al m茅s pur estil de les novel·les de John Lecarr茅.

Per貌 no obstant, el greu error de la policia ha obligat a activar les major intelligence agencies at猫s qu猫 des de la policia es va considerar una broma una trucada dels nois al tel猫fon d'emerg猫ncia d'Israel el dia que va succeir el segrest. Les 5 hores que va trigar la policia en informar l'IDF ha donat temps suficient als segrestadors de treure els nois d'Hebron, Cisjord脿nia i Israel a trav茅s de la frontera cap a Gaza, Jord脿nia, al Sina铆 o fins i tot Egipte.
 
Durant anys, la policia havia prom猫s avaluar el sistema i les capacitats dels funcionaris que hi treballen i aquest tr脿gic error d'estimaci贸, sens dubte, impulsar脿 una reforma a fons i que cal des de fa molt de temps. Text: R.Novoa/G.Shamis/D.Shalem · Fotografia: SIGINT Data Knob Turner

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT