ACTUALITAT
Carregant...
19 de maig 2014

Info Post

El Maccabi de Tel Aviv ha guanyat l'Eurolliga derrotant el Reial Madrid en la final (86-98)

19/05/2014 || Els blancs guanyaven d'onze en el segon quart, però l'aparició de Tyrese Rice (26 punts) després del descans ha dut l'equip israelià fins al títol. Els de Pablo Laso han acusat el mal partit de Sergio Llull (0 punts), la desaparició de Rudy Fernández (15 punts, 10 abans del descans) en la segona part i el desencert de Mirotic (12 punts, 3 de 10 en els llançaments de camp) en els moments claus de l'enfrontament. Només Sergio Rodríguez (21 punts) ha rendit al seu nivell habitual.

D'entrada, el Maccabi ha presentat un plantejament contradictori, amb el seu pivot Sofoklis Schortsanitis (9 punts, 3 rebots) en pista i volent jugar a un ritme altíssim. El gegant només ha aguantat quatre minuts en pista, però el Madrid ha patit, anant per darrera en el marcador fins que un triple de Rudy Fernández i 4 punts de Felipe Reyes (12 punts, 6 rebots) l'ha posat per davant en el marcador. El primer quart ha acabat 16 a 15 pels blancs.

Amb un espectacular Reyes en pista, el Reial Madrid ha començat dominant el rebot ofensiu en el segon quart. Schortsanitis ha tornat a pista, però les ajudes en defensa sobre ell no el deixaven respirar. Des del moment del màxim avantatge israelià en el primer quart, el parcial favorable als de Pablo Laso ha estat de 18 a 2 per aconseguir un marcador de 26 a 15. El Maccabi ha esperat que la ratxa del Madrid s'acabés per remuntar fins al 35 a 32 amb què s'ha arribat al descans després d'un triple de David Blu (14 punts).

Tyrese Rice, l'heroi del Maccabi.

En el tercer quart, el Maccabi s'ha posat per davant d'un Madrid bloquejat que abusava per moments del llançament triple (40-41). Els israelians han desconcertat el seu rival amb el seu joc elèctric, intens i una mica caòtic. Els penúltims 10 minuts han acabat 55 a 53. El començament de l'últim quart ha estat apassionant, amb els dos equips rivalitzant en encerts i errades, uns minuts d'igualtat màxima. Tyrese Rice i Ricky Hickman han assumit el protagonisme en el Maccabi i Sergio Rodríguez en el Madrid.

A 6 minuts del final Schortsanitis ha comès la seva cinquena falta personal. Poc després Sergio Rodríguez ha fet la quarta. Sense el base, el Reial Madrid ha carregat el joc sobre Mirotic, però la defensa israeliana s'ha ajustat perfectament. L'adrenalina en atac de Tyus, Blu i Rice ha posat el Maccabi 4 amunt a falta d'un minut, amb accions de coratge i lluita.

El Madrid s'ha refet, i tot i que el seu rival ha tingut pilota per guanyar, els 40 minuts han acabat amb empat a 73. En els 5 minuts d'afegit Rice, el jugador més valuós de la Final Four, ha fet embogir la defensa dels de Laso. El Madrid ha intentat sobreviure amb el seu encert des de la línia de tirs lliures, però l'heroi de la semifinal contra el CSKA estava desencadenat. El marge del seu equip ha anat augmentant fins arribar al 86 a 98 final que els ha permès guanyar la seva cinquena Copa d'Europa. Text: Esport3 · Fotografia: @PresidentPeres

Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és