ACTUALITAT
Carregant...
14 de maig 2014

Info Post

Cinc-cents anys després del Decret d'Expulsió dels Jueus a la Corona de Castella i de la Corona catalano-aragonesa, Espanya lidera en tercera posició el rànking de la vergonya elaborat per la Lliga Antidifamació

14/05/2014 || Espanya se situa entre els tres països amb més antisemitisme d'Europa, segons el primer sondeig a nivell mundial que s'ha fet sobre aquesta qüestió i que ha publicat la Lliga Antidifamació (ADL) i que ha fet pública una enquesta sobre 53.100 persones de 102 països.

El país més antisemita europeu, segons el sondeig, és Grècia, on un 69% de la població expressa aquestes actituds. El segueix a certa distància França, on l'antisemitisme arriba al 37%, i en tercer lloc Espanya, amb un 29%. Darrera de l'Estat espanyol hi va Àustria, amb un 28%.

Els països menys antisemites són Holanda, on només se'n detecta un 5% , el Regne Unit, amb un 8%, Dinamarca, amb un 9% i Noruega, amb un 15%. En el cas d'Alemanya, el percentatge d'antisemites és d'un 27%.

El sondeig s'ha elaborat preguntant per 11 estereotips negatius sobre els jueus. Els que han respost afirmativament sobre 6 o més estereotips han estat considerats antisemites. La Lliga Antidifamació, que es va crear l'any 1913, està considerada la principal organització mundial en la lluita contra l'antisemitisme. Text:Ll.Bou/El Singular/R.Novoa/ADL · Fotografia i vídeo: ADL

Informe complet aquí



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT