ACTUALITAT
Carregant...
13 de maig 2014


Avui, Dia Internacional de l'Hummus, us ensenyarem la nostra recepta secreta per preparar a casa vostra aquesta delícia culinària exclusiva del Pròxim Orient i que a Israel és pràcticament una expressió artística oficial.

13/05/2014 || Si no has tastat mai l'hummus cal saber que és una barreja de pasta de cigrons, llavors de sèsam, llimona i all. Es serveix amb el pa anomenat "pita" acabat de fer, i, opcionalment, acompanyat d'un ou dur, cebes crues, un grapat de cigrons calents i de vegades un acompanyament d'una barreja de suc de llimona i all.

Per preparar la nostra recepta secreta d'hummus caldrà:

HUMMUS

Ingredients

½ kg de cigrons secs, remullats durant la nit en aigua freda amb una culleradeta de bicarbonat de sodi
½ tassa de tehina (pasta feta de llavors de sèsam)
2 grans d'all gran
1 pebrot morró verd petit
Suc de dues llimones (o llimes)
Sal
Pebre negre
 ¼ tassa de pinyons
Pebre dolç vermell o paprika per decorar
Oli d'oliva verge per ruixar

Preparació

Bulliu els cigrons a foc màxim en l'aigua on van ser remullats. 
Deixau bullir fins que l'aigua escumegi, de 5 a 10 minuts. 
Treieu l'escuma amb una escumadora, tapar l'olla parcialment i continuar bullint fins que els cigrons estiguin tous.
Afegiu la sal durant l'últim quart d'hora i tenir cura que els cigrons estiguin contínuament coberts d'aigua.
Si cal, es pot afegir aigua bullint. 
Posar en la liquadora els cigrons amb ½ tassa de tehina. 
Afegir l'all pelat i picat, el pebrot morró verd, i pebre al gust.
Afegiu el suc de llimona (o llima) i sal al gust. 
Tasteu i ajusteu el guarniment si s'escau. 
En una paella petita, daureu els pinyons 4 minuts a foc mitjà amb aprox. una cullerada d'oli d'oliva verge extra, donant-los volta de tant en tant. Retireu del foc i reserveu.

Serviu l'humums en un plat rodó gran (no una font) tot afegint-hi una mica de tehina sobre l'hummus.
Escampeu els pinyons, el pebre vermell i serviu acompanyat de pa de pita calent.

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT