Avui, Dia Internacional de l'Hummus, us ensenyarem la nostra recepta secreta per preparar a casa vostra aquesta delícia culinària exclusiva del Pròxim Orient i que a Israel és pràcticament una expressió artística oficial.
13/05/2014 || Si no has tastat mai l'hummus cal saber que és una barreja de pasta de cigrons, llavors de sèsam, llimona i all. Es serveix amb el pa anomenat "pita" acabat de fer, i, opcionalment, acompanyat d'un ou dur, cebes crues, un grapat de cigrons calents i de vegades un acompanyament d'una barreja de suc de llimona i all.
Per preparar la nostra recepta secreta d'hummus caldrà:
HUMMUS
Ingredients
½ kg de cigrons secs, remullats durant la nit en aigua freda amb una culleradeta de bicarbonat de sodi
½ tassa de tehina (pasta feta de llavors de sèsam)
2 grans d'all gran
1 pebrot morró verd petit
Suc de dues llimones (o llimes)
Sal
Pebre negre
¼ tassa de pinyons
Pebre dolç vermell o paprika per decorar
Oli d'oliva verge per ruixar
Preparació
Bulliu els cigrons a foc màxim en l'aigua on van ser remullats.
Deixau bullir fins que l'aigua escumegi, de 5 a 10 minuts.
Treieu l'escuma amb una escumadora, tapar l'olla parcialment i continuar bullint fins que els cigrons estiguin tous.
Afegiu la sal durant l'últim quart d'hora i tenir cura que els cigrons estiguin contínuament coberts d'aigua.
Si cal, es pot afegir aigua bullint.
Posar en la liquadora els cigrons amb ½ tassa de tehina.
Afegir l'all pelat i picat, el pebrot morró verd, i pebre al gust.
Afegiu el suc de llimona (o llima) i sal al gust.
Tasteu i ajusteu el guarniment si s'escau.
En una paella petita, daureu els pinyons 4 minuts a foc mitjà amb aprox. una cullerada d'oli d'oliva verge extra, donant-los volta de tant en tant. Retireu del foc i reserveu.
Serviu l'humums en un plat rodó gran (no una font) tot afegint-hi una mica de tehina sobre l'hummus.
Escampeu els pinyons, el pebre vermell i serviu acompanyat de pa de pita calent.