ACTUALITAT
Carregant...
7 de mar莽 2014

Info Post

Les relacions entre les ag猫ncies d'intel·lig猫ncia d'Estats Units i Israel han convergit despr茅s de quatre anys amb els canals de comunicaci贸 a baix nivell en una operaci贸 militar al Mar Roig que ha exposat la pol铆tica de la Rep煤blica Isl脿mica de l'Iran d'armar amb m铆ssils d'ampli abast els grups terroristes que operen a la Franja de Gaza (Ham脿s i Gihad Isl脿mica)

07/03/2014 || En una revelaci贸 inusualment franca, el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, va dir la nit de dimecres 5 de mar莽 que els serveis d'intel·lig猫ncia dels Estats Units i els militars havien treballat amb Israel per seguir el vaixell irani脿 amb bandera de Panam脿 Klos C, que va ser pr猫s per comandos navals israelians al Mar Roig aquest mateix dia transportant m铆ssils a Gaza a trav茅s del Sudan. 

El vaixell va ser abordat per les forces especials de la Marina israeliana (Shayetet 13) i es va trobar que transportava desenes de m铆ssils de 302mm fets a S铆ria amb un abast de 150 quil貌metres.

El portaveu de la Casa Blanca ha assegurat que Washington ha treballat amb Israel a trav茅s dels canals d'intel·lig猫ncia i militars. Tamb茅 va estar assabentada en tot moment l'assessora de seguretat nacional de la Casa Blanca, Susan Rice, quan es va saber que l'abordatge estava en moviment. De fet, el portaveu de la Casa Blanca va anotar que el president Barack Obama havia donat l'ordre al Pent脿gon de donar tot el suport log铆stic i militar a l'operaci贸 militar israeliana si era necess脿ria per interceptar l'embarcaci贸.

"Els nostres hom貌legs israelians finalment van optar per prendre la iniciativa en la interdicci贸 del carregament d'armes il·l铆cites", va dir Jay Carney. Aquesta 茅s la primera vegada en quatre anys que els EUA i Israel col·laboren en una operaci贸 d'intel·lig猫ncia i militar contra l'Iran --des que l'atac del virus Stuxnet el 2010 contra les instal·lacions nuclears de l'Iran--.

Fins ara, el govern d'Obama s'havia negat fermament a actuar en contra de l'Iran per por a posar en perill la via diplom脿tica internacional per aturar el seu programa nuclear. La franquesa inusual amb qu猫 el govern d'Obama ha anunciat la seva coordinaci贸 amb Israel 茅s alhora dram脿tica en si mateix i un senyal de tr脿nsit que assenyala el cam铆 a un canvi radical en la seva pol铆tica cap a l'Iran. Els EUA i Israel semblen estar aliniant-se --i les seves pol铆tiques militars, tamb茅-- contra l'eix siri脿-irani脿-Hesbol·l脿.

"Seguirem combatent les activitats de l'Iran encaminades a la desestabilitzaci贸 de la regi贸 en coordinaci贸 amb els nostres socis i aliats. Aquests actes il·l铆cits s贸n inacceptables per a la comunitat internacional i en flagrant violaci贸 de les obligacions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per part de l'Iran" va reblar el portaveu de la Casa Blanca. Text: R.Novoa/Debkafile · M猫dia: Google/IDF


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT