ACTUALITAT
Carregant...
13 de març 2014

Info Post

Nova pluja de míssils de la Gihad Islàmica palestina sobre Ashkelon, Ashdod, Yavne, i Gedera avui dijous 13 de març

13/03/2014 || El gabinet de seguretat intern d'Israel està reunit a hores d'ara per determinar com l'exèrcit israelià ha de manejar assalt massiu de la Gihad Islàmica contra Israel amb una pluja contínua de míssils sobre el sud d'Israel. Després que Israel va respondre ahir a la nit amb 29 atacs aeris contra les seves posicions terroristes, aquest matí la Gihad Islàmica ha reprès el llançament de míssils per ordres del seu cap, el general iranià al front de les Brigades d'Al Qods, el general Qassem Soleimani, com a represàlia contra Israel per haver capturat un barco amb míssils de l'Iran la setmana passada al Mar Roig.

Fonts militars han informat que el bombardeig ha consistit en fins a 100 míssils disparats, però un terç es van quedar curts i van explotar dins de la Franja de Gaza. La ronda de llançaments d'avui dijous dirigida contra els pobles d'Israel és d'un radi més ampli que el primer.

Fins ara, Israel i l'Iran han mantingut la seva guerra no declarada dins de certs límits. Però la captura de la nau de míssils de l'Iran va conduir al proxy iranià de la Gihad Islàmica a escalar una resposta contra Israel per igualar el marcador. Dimarts, tres operatius de la Gihad van disparar morters des del sud de Gaza contra una patrulla militar israeliana en sòl israelià. Els tres terroristes van morir quan fugien de l'escena, excusa i pretext per iniciar una pluja contínua de míssils Qassam i Grad en un ampli front del sud d'Israel que va enviar ahir a més de mig milió de civils israelians als seus refugis anti-aeris.

El sistema antimíssils Cúpula de Ferro només va interceptar tres míssils i aquesta nit, la força aèria israeliana ha fet saltar pels aires 29 posicions de la Gihad a tota la Franja de Gaza, que estaven desocupades en previsió d'un raid israelià sense que es reportessin ferits ni víctimes. Tampoc hi va haver víctimes de l'ofensiva dels coets palestins a Israel.

Israel i l'Iran estan portant a terme un inusual tipus de guerra: Israel ha colpejat objectius militars iranians i aliats a Síria, el Líban, la Franja de Gaza i el Mar Roig. Teheran ha respost mitjançant l'activació de les organitzacions terroristes aliades palestins i libaneses pro-Hesbol·là contra Israel. Les represàlies israelianes es van limitar als atacs aeris contra edificis buits dels terroristes. Així que les dues parts semblaven estar mantenint una contenció a certs límits.

Però no oblidem que la festa jueva de Purim comença el divendres 14 de març amb els nens desfilant en vestit i carnavals a les ciutats israelianes, presentant un blanc atractiu per provocar la violència que s'estendria a altres sectors al sud d'Israel, o fins i tot del Sinaí i les fronteres del nord d'Israel amb Síria i el Líban. Text: R.Novoa/debkafile

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT