ACTUALITAT
Carregant...
3 de febr. 2014

Info Post

Crítiques a Kerry per dir que el fracàs de les negociacions pot perjudicar Israel

03/02/2014 || El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, ha tornat a provocar dures crítiques en una part important de la coalició de Govern israelià. Les advertències de dissabte de Kerry sobre les conseqüències econòmiques (major aïllament i boicot internacional) i de seguretat (nova espiral de violència a Cisjordània) que patirà Israel si fracassen les negociacions amb els palestins són vistes per alguns ministres com "inacceptable forma de pressió". 

"Els intents de boicotejar Israel són immorals i injustificats. A més no aconseguiran el seu objectiu i només provocaran que els palestins s'atrinxerin encara més en la seva posició de rebuig (a un acord) i intransigència. Per tant, allunyen la pau", ha afirmat el primer ministre, Benjamin Netanyahu.

I afegeix en un missatge segurament destinat a Kerry però sobretot a la Unió Europea (UE) que li adverteix amb sancions econòmiques si no hi ha acord i segueix construint a Samària i Judea: "Cap tipus de pressió provocarà que renunciï als interessos vitals d'Israel començant per la seguretat dels seus ciutadans".

Molt més crític cap al mediador nord-americà es mostra el ministre d'Assumptes Estratègics, Yuval Steinitz. "Les paraules del secretari d'Estat, John Kerry, són ofensives, injustes i inacceptables. No es pot esperar d'Israel que negociï amb una pistola a la seva templa quan tracta els aspectes més crítics dels interessos nacionals i de seguretat", afirma Steinitz. Creu que "les advertències de Kerry augmentaran el desig palestí a no flexibilitzar les seves posicions per signar la pau".

El ministre i líder nacionalista, Naftali Bennett, va ser el primer a respondre a Kerry: "Només la seguretat portarà estabilitat econòmica i no un Estat terrorista al costat del nostre aeroport Ben Gurion. Dels nostres amics al món, esperem que estiguin del nostre costat davant els intents de boicot antisemita contra Israel i no que els donin publicitat ". Text: R.Novoa/Agències · Fotografia: Sodastream

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT