ACTUALITAT
Carregant...
15 de gen. 2014

Info Post


Israel planteja una iniciativa legislativa davant l'ascens de la banalitzaci贸 del nazisme


15/01/2014 || La Comissi贸 Ministerial de Legislaci贸 del govern israeli脿 ha aprovat un avantprojecte de llei que prohibeix expressament l'煤s de la paraula 'nazi' i de tota la seva simbologia davant d'un increment del seu 煤s dins del llenguatge pol铆tic israeli脿. 

La iniciativa ser脿 tramitada el pr貌xim dimecres en la Knesset o Parlament israeli脿. L'煤s de la paraula 'nazi' o d'altres derivats afins a aquesta ideologia ser脿 castigat amb penes de fins a sis mesos de pres贸 i multes de fins a 100.000 shekels (uns 21.000 euros). 

En l'avantprojecte tamb茅 es considera delicte portar l'informe de ratlles utilitzat pels nazis per vestir als jueus als camps de concentraci贸 o l'Estrella de David groga, destinada a identificar als jueus, segons ha informat el diari ' Yedioth Aharonoth'.

L'impulsor de la llei, el diputat Shimon Ohayon del partit conservador Likud- Beiteinu, ha argumentat que "l'ascens de grups neonazis que utilitzen aquests s铆mbols suposa un perill per a tots els jueus del m贸n, per貌 mentre l'Estat d'Israel no els prohibeixi, no podem queixar-nos de la seva aparici贸 a altres llocs del m贸n". "La insuportable lleugeresa amb la qual s'utilitzen aquestes termes en el discurs p煤blic i pol铆tic suposa un menyspreu absolut als sentiments dels supervivents de l'Holocaust i dels seus familiars. Ha de ser castigat ", ha afegit Ohayon. Text: R.Novoa/Europa Press · Fotografia: Knesset

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT