ACTUALITAT
Carregant...
17 de gen. 2014

Info Post


Deteriorament de les relacions bilaterals Espanya-Israel pel posicionament pro-palestí del PP

17/01/2014 || El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha lamentat la "hipocresia" dels països europeus que han convocat els ambaixadors israelians a les seves respectives capitals, inclòs Espanya, i ha denunciat que no actuen amb la mateixa contundència quan es tracta de plantejar exigències als palestins.

Espanya ha citat l'ambaixador d'Israel per mostrar la seva preocupació per la futura construcció de 1.600 nous habitatges a Judea i Jerusalem, una ingerència espanyola a la política interna israeliana que Netayahu ha qualificat d'"hipòcrita".

Netanyahu ha titllat de "falsa" l'acusació de que pot suposar un entrebanc al procés de pau en una recepció a periodistes estrangers i ha lamentat la decisió dels països europeus, segons informa el Jerusalem Post. "Crec que és moment d'acabar amb la hipocresia i posar una mica d'imparcialitat en les discussions", ha afegit.

El primer ministre ha comparat les exigències que aquests països plantegen al seu Govern amb l'absència de queixes quan els representants de l'Autoritat Palestina encoratgen "la destrucció d'Israel". En aquest sentit, ha subratllat que els palestins assumeixen que "poden cometre actes d'incitació i terrorisme i no rendir comptes" davant la comunitat internacional. Espanya, un país colpejat durant anys pel terrorisme, no convoca a l'ambaixador palestí a Madrid quan l'Autoritat Palestina incita al terrorisme. 

Netanyahu ha insistit que l'anunci d'aquests 1.600 nous habitatges no suposa l'incompliment de cap dels compromisos que Israel va adquirir quan va reprendre les converses de pau amb els palestins a finals de juliol de 2013. El primer ministre israelià ha dit que la construcció d'"unes poques cases més" no canviaran "gens" el mapa de la regió i ha preguntat si els palestins volen construir un Estat "net" [de jueus]en matèria ètnica

El Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació espanyol ha convocat per a aquest divendres al representant diplomàtic israelià, dies després d'expressar per escrit que les construccions als assentaments representen un "important obstacle " per a la pau a la regió , han avançat a Europa Press fonts diplomàtiques espanyoles. El departament que dirigeix ​​José Manuel García- Margallo considera que els assentaments són "il·legals" segons el dret internacional i "un important obstacle" per aconseguir una solució de dos Estats i així li ho traslladarà Exteriors l'ambaixador Alon Bar. Text: R.Novoa/Europa Press/Jerusalem Post · Fotografia: Israel MFA

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT