ACTUALITAT
Carregant...
4 de des. 2013

Info Post

El metrallament que ha provocat aquesta matinada la mort del comandant d'alt rang de l'organització terrorista Hesbol·là Hajj Hassan Hollo al-Laqqis a Líban, eleva la guerra clandestina entre Aràbia Saudita i l'Iran, dues setmanes després que dos suïcides es van immolar davant de l'ambaixada iraniana a Beirut.

04/12/2013 || L'oficial de Hesbol·là Hajj Hassan Hollo al-Laqqis ha estat assassinat per cinc trets al cap i la gola a l'aparcament subterrani de casa seva al barri sud-oest de Beirut Hadath, quan tornava a casa del treball cap a mitjanit. Hesbol·là, que ràpidament ha acusat Israel de l'acció, ha descrit al-Laqqis com un membre de l'elit de l'ala militar de l'organització, que durant molts anys es va erigir com el seu expert en tecnologia i esdevingué el cap d'armes.

Segons les nostres fonts antiterroristes, sembla obvi que la mort d'al-Laqqis ha estat programada per dur-se a terme poc després que el líder d'Hesbol·là, Hassan Nasral·là sortís en antena durant una entrevista de televisió extraordinàriament arrogant, durant la qual es va fer un punt el burleta després de cada referència a els EUA, l'Aràbia Saudita o Israel. Nasral·là també va aparèixer per glorificar l'acord nuclear de Ginebra que va definir com un senyal de “la fi del monopoli dels EUA en el poder” i la prevenció de la guerra a la regió. Nasral·là va dir que Israel no podia bombardejar les instal·lacions nuclears de l'Iran sense la llum verda dels EUA i va assenyalar que “la guerra contra l'Iran d'Aràbia Saudita mai s'ha aturat” i va acusar “un grup recolzat per l'Aràbia Saudita” d'estar darrere de l'atemptat contra l'ambaixada de l'Iran a Beirut.

L'assassinat d'un insider de Hesbol·là d'alt rang col·locat Nasral·là pretén il·lustrar els membres de Hesbol·là que l'al·legat de Nasral·là era totalment buit i que la seva pròpia elit de comandaments més pròxima està profundament penetrada, i que el que va enviar els assassins podria en qualsevol moment crear el caos dins de les files de l'organització terrorista xiïta pro-iraniana. També es dóna un missatge més ampli: Hesbol·là, que té gran influència sobre el Líban i la seva capital, no pot mantenir la seguretat dels seus comandaments i, per tant, tampoc pot garantir la seguretat del president sirià Bashar Assad a Damasc. Acusant Israel de l'acció i amenaçant venjança tindria més sentit si Hesbol·là acusés Riad, que està fora del seu abast per al càstig. Però Hesbol·là, a la desesperada, està fins i tot disposada a permetre que la gent dedueixi que el Mossad hauria penetrat al primer cercle de Hesbol·là i el seu centre de comandament a Beirut, amb suficient profunditat per encarregar l'assassinat dels seus comandants.


Per contra, a Teheran o Beirut no hi ha cap dubte que la mà de Riad està darrere de l'assassinat del comandant de Hesbol·là o que les agències d'intel·ligència saudites i israelianes estan de la mà treballant en contra de Teheran a Iran, Síria i el Líban. Text: R.Novoa/Debkafile

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT