ACTUALITAT
Carregant...
12 de jul. 2013

Info Post

La comunitat d'intel·ligència britànica revela que Aràbia Saudita té capacitat balística per atacar Israel i Iran.

En aquesta imatge superior veureu dues plataformes de llançament circulars, la #1 que apunta en la direcció d'Israel, i la #2 que apunta en direcció a l'Iran. A la part inferior de la imatge s'observa un búnquer subterrani construït al turó amb dues entrades, una de 12 metres d'ample i l'altre de 15, que és on s'emmagatzemen els míssils i les seves ogives. Edificis administratius i residencials es mostren en el centre de la imatge.

Aquesta és la revelació que s'ha fet pública aquesta setmana per experts de l'IHS Jane's Intelligence Review que han demostrat l'existència de dues plataformes de llançament de míssils balístics en el més profund del desert d'Aràbia Saudita i amb capacitat per colpejar Israel i l'Iran. Els analistes que han examinat les fotos han detectat les dues plataformes de llançament, amb marques que apunten al nord-oest cap a Jerusalem i el nord-est cap a Teheran. Aquesta instal·lació, que es troba a al-Watah, a uns 125 quilòmetres al sud-oest de la capital saudita, Riad, va ser descoberta durant un projecte de IHS Jane's que perseguia actualitzar la seva avaluació de les capacitats militars de l'Aràbia Saudita.

Les dues plataformes estan dissenyades per ser usades amb míssils balístics DF-3A de fabricació xinesa, que tenen un rang de 1.500-2.500 quilòmetres i poden transportar una càrrega útil de dues tones. Aquests míssils balístics d'abast mitjà poden armar-se amb un cap nuclear de fins a 3,3 megatones. L'any 1987, Xina va vendre diverses dotzenes (pel que sembla entre 36 i 60 unitats) de míssils DF-3A que tenia en desús a l'Aràbia Saudita, a excepció de les seves ogives nuclears. Cal dir que aquest míssil creat a Xina a la dècada dels anys 70 ja no presta servei a l'Exèrcit xinès.

La base de míssils d'Al-Watah s'ha construït en els darrers cinc anys i dóna una idea de pensament estratègic d'Aràbia en un moment de creixents tensions en el Golf. Destruir Jerusalem i l'enemic xiïta del nord. Tot i que oficialment l'Aràbia Saudita no té relacions diplomàtiques amb Israel, s'ha mantingut des de fa molt de temps un canal discret de comunicació entre els dos països (i a voltes de col·laboració contra l'enemic comú d'Iran) en un intent de promoure l'estabilitat a la regió. Els experts temen que si l'Iran obté armes nuclears, Aràbia Saudita intentarà seguir el seu exemple. Text: R.Novoa/C.Freeman/Jane Foto: Digitalglobe/R.Novoa/Daily Telegraph

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT