ACTUALITAT
Carregant...
20 de jul. 2013

Info Post

Els palestins van abandonar la taula de negociacions el setembre de 2010

L'organització terrorista Hamàs que governa la Franja de Gaza repudia les converses de pau i nega que l'Autoritat Nacional Palestina i el seu president, Mahmoud Abbas, tinguin legitimitat per negociar en nom del poble palestí

Les converses de pau es reprendran a Washington "en els pròxims dies" segons el màxim responsable de la diplomàcia nordamericana.


Després de rebaixar substancialment les seves expectatives, el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, ha estat capaç de salvar l'administració Obama amb l'anunci fet ahir a Amman de que ha obtingut el suport palestí i israelià per reactivar les negociacions de pau després de que els palestins abandonessin la taula de negociacions ara farà 3 anys (setembre de 2010). Kerry va anunciar taxativament que “les primeres converses es reprendran a Washington molt aviat.”

Segons la fórmula de Kerry, les properes negociacions se centraran en la consecució d'un acord de pau provisional ––sense determinar les fronteres definitives–– per a l'establiment d'un estat palestí en àmplies àrees dels territoris en disputa de Samària i Judea, d'on Israel es retiraria. Aquestes àrees serien objecte d'un consens trilateral EUA-Israel-Palestina sobre les mesures de seguretat i requereix que algunes ciutats jueves siguin evacuades.

Les primeres negociacions s'iniciaran la setmana que ve a Washington a porta tancada. La ministra de Justícia Tzipi Livni representarà Israel i reportarà a l'assessor del primer ministre Yakov Molcho mentre que el principal negociador palestí serà Saeb Erakat. Un tercer equip dels EUA reportarà directament a John Kerry.

L'acord inclou que el procés de negociació durarà no menys de nou mesos, fins a març de 2014, durant el qua Israel accepta una aturada parcial en la construcció d'habitatges a Samària i Judea. Tot i que el negociador palestí va proposar una congelació total de les construccions, es va obtenir el compromís palestí de no dur a terme la seva amenaça d'impulsar mesures contra Israel a través de l'ONU i altres institucions internacionals mentre durin les converses.

El secretari d'Estat dels EUA també va persuadir a Abbas el divendres a renunciar al seu ultimàtum perquè les converses de pau s'ha de basar en les fronteres de 1967, unes fronteres que implicarien l'annexió de Cisjordània al Regne de Jordània i Gaza a l'estat fallit d'Egipte. A canvi de no abordar les fronteres del futur estat palestí, el president Barack Obama enviarà una carta a Mahmoud Abbas afirmant que l'objectiu de les negociacions impulsades per EUA és establir un estat palestí com a llar nacional del poble palestí les fronteres del qual es basaran en les línies de 1967. Així mateix, Obama enviarà una altra carta a Netanyahu afirmant que les negociacions han de conduir al reconeixement de l'Estat d'Israel com la llar nacional del poble jueu amb una frontera basada en les línies de 1967 acomodades a les necessitats de seguretat d'Israel i uns circumstàncies demogràfiques realistes.

Abans de sortir d'Amman, John Kerry va dir amb cautela: “L'acord encara està en procés de ser formalitzat.” I és que un dels principals esculls es troba ara a la banda palestina, ja que l'organització terrorista Hamàs que controla la Franja de Gaza ha repudiat el reinici de les converses de pau entre Israel i l'Autoritat Palestina anunciat ahir pel secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, al considerar el president palestí Mahmoud Abbas com un negociador deslegitimat per liderar les negociacions. “Hamas rebutja l'anunci de Kerry i considera que el retorn de l'Autoritat Palestina a les negociacions s'enfronta contra el consens nacional. Abbas no té legitimitat per per negociar en nom del poble palestí sobre aquests assumptes clau”, va indicar el portaveu dels terroristes, Mahmoud Abu Zuhri, en declaracions recollides pel diari iranià Al Alam. Text: R.Novoa/Agències/Debkafile ■ Fotografies: Yahoo/Haaretz/Gulf Times          Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT