ACTUALITAT
Carregant...
7 de mar莽 2013

Info PostUn nou mapa de l’horror nazi, en el qual un grup d’investigadors del museu de l’Holocaust d’Estats Units hi ha estat treballant tretze anys, ha revelat que el Tercer Reich va utilitzar 42.500 camps de concentraci贸. L’any 2000 aquest grup d’acad猫mics va iniciar la complicada tasca de classificar tots els guetos, camps de concentraci贸 i f脿briques de la mort constru茂ts pels nazis arreu d’Europa. 

Tal com publica el New York Times, el resultat no ha pogut ser m茅s esfere茂dor. La xifra ha impressionat els acad猫mics m茅s qualificats de la hist貌ria de l’Holocaust: “Els n煤meros s贸n molt m茅s alts del que pens脿vem originalment. Sab铆em que la vida en els camps i en els guetos havia estat terrible per貌 aquests n煤meros s贸n incre茂bles”, explica Hartmut Berghoff, director de l’Institut Hist貌ric Alemany de Washington. 

Els camps que s’han documentat no s贸n nom茅s els camps d’extermini, detalla Berghoff, sin贸 que tamb茅 s’han comptabilitzat milers de camps de treballs for莽ats, on els presoners fabricaven material de guerra; campaments de presoners de guerra; els anomenats de forma eufem铆stica “centres d’atenci贸”, on s’obligava a avortar a les embarassades o es matava als nadons recent nascuts i finalment els bordells, on les dones eren for莽ades a mantenir relacions sexuals amb el personal militar alemany.

Els mapes elaborats pels investigadors per identificar els camps i els guetos converteixen moltes zones de l’Europa d’aquell moment en espais de mort, tortura i esclavitud, principalment concentrats a Alemanya i Pol貌nia per貌 que arribaven a totes les direccions. Els principals directors del treball, Geoffrey Megargee i Martin Dean, calculen que van morir o van ser empresonades entre 15 i 20 milions de persones en els llocs identificats. Dean ha explicat que aquestes troballes no deixen dubtes sobre el coneixement que molts ciutadans alemanys haurien estat conscients de la seva exist猫ncia: “Pr脿cticament no es podia anar a cap part d’Alemanya sense topar amb camps de treball for莽ats, de presoners de guerra o de concentraci贸. Eren a tot arreu.”, conclou.

Font: http://www.nytimes.com/2013/03/03/sunday-review/the-holocaust-just-got-more-shocking.html?_r=1&

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT