20 de set. 2014Avui diumenge 21 de setembre a les 9.30h TV3 ha emès un reportatge especial sobre la comunitat jueva a Catalunya, en què s'explica, a través de diversos testimonis, els fonaments religiosos del judaisme, amb especial incidència en la celebració del sàbat i la seva pràctica al nostre país 

20/09/2014 || El sàbat és la celebració jueva setmanal, que comença divendres quan es pon el sol i s'acaba dissabte al vespre. El punt fort és l'ofici religiós a la sinagoga, el divendres al vespre, i el sopar posterior on les famílies i els amics es reuneixen i observen els preceptes del judaisme. 

El reportatge se centra en dues comunitats: la Comunitat Israelita de Barcelona, amb testimonis del seu representant, Jorge Burdman, i la membre Ornella Petitot, i la comunitat reformista ATID, amb els testimonis de Tomás Morgenstern, Víctor Sörenssen i Moriah Ferrús. 

Es podrà veure el seguiment d'un sopar del sàbat, on la família de la Moriah celebra la festa, acompanyats d'uns amics, i se'ns explica el ritual, el tipus de menjar, les pregàries i els costums durant el sopar del Sàbat. 

El programa visita també dues sinagogues de Barcelona per conèixer, acompanyats per Jorge Burdman, la Torà i en què consisteix la litúrgia jueva. Text, foto i vídeo: TVC


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...