9 de jul. 2014

Info Post

Hamàs té un stock de diversos centenars de míssils M-302 fets a Síria del mateix tipus que van aconseguir arribar fins a Hadera (a 110 km de Gaza)

09/06/2014 ||
Míssils de llarg abast de Hamàs van aconseguir arribar fins a Hadera (Israel), a 110 quilòmetres al nord de Gaza ahir dimarts 8 juliol. Aquests míssils s'han identificat com a l'M-302 Jaibar sirià, que ja va ser utilitzat per Hesbol·là contra Israel al Líban durant la guerra de 2006. 

Aquest míssil utilitza tecnologia iraniana que deriva del WS-1 de fabricació xinesa, que té un cap nuclear de 175 quilotones. Enginyers de Hesbol·là ubicats a la Franja de Gaza han ajudat Hamàs a millorar el M-302 i ampliar el seu abast i precisió. Però tot i això, fins i tot després de les millores, el principal defecte de M-302 és la seva falta de precisió.

Així es va demostrar anit, quan es van llançar M-302 contra Hadera i Jerusalem, tots interceptats per la Cúpula de Ferro (Iron Dome). El març passat, l'Iran va tractar de passar de contraban a la Franja de Gaza un carregament d'armes incloent míssils M-302 sota d'un carregament de ciment a bord del vaixell Klos C. La nau va ser interceptada per les forces especials d'Israel i les armes confiscades. Però altres enviaments s'han fet a través de Gaza i, evidentment, han nutrit els arsenals de míssils de Hamàs i de la Gihad Islàmica. Text: R.Novoa/Debkafile

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...