17 d’abr. 2014


Israel a Catalunya ha sol·licitat avui al Ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz el cessament immediat del Director General del Cuerpo Nacional de Policia, Ignacio Cusidó

17/04/2014 || En una carta adreçada avui mateix al Ministre de l'Interior espanyol, el cessament immediat d'Ignacio Cusidó com a Director General de la Policia. La Llei de l'Esport prohibeix en el seu article 66.1 l'exhibició de simbologia nazi en els esdeveniments esportius. Amb data d'ahir prop de 1.500 efectius del Cuerpo Nacional de Policia (CNP) van vetllar per la seguretat de la Final de la Copa del Rei que va enfrontar el FC Barcelona i el Real Madrid CF a l'Estadi de Mestalla (València). 

Tot i aquesta elevada presència policial, la Fan Zone dels seguidors del Real Madrid estava presidida per una bandera nazi del III Reich instal·lada per membres de la facció neonazi UltraSSur sense que els agents del CNP fessin complir la Llei aixecant acta de comís i imposant sancions administratives als autors d'aquest acte execrable. Per a més inri, els neonazis van cremar una bandera catalana sense que els agents del CNP presents a l'indret fessin cap tipus d'actuació per evitar l'ultratge de la bandera de la Comunitat Autònoma de Catalunya. 

Finalment, aquests elements van exhibir sense cap tipus de problemes ––un cop dins de l'Estadi de Mestalla–– símbols nazis del III Reich i multitud de banderes espanyoles anticonstitucionals amb l'Àliga de Sant Joan del règim feixista del General Franco. I tot això sense que el CNP fes cap mena de decomís o acta per vulneració del susdit article de la Llei de l'Esport. 

És per aquest motiu, per l'alarma social generada i la repercussió internacional que han tingut aquests fets, que es fa necessari que Jorge Fernández Díaz, i d'acord amb les facultats que li atorga la legislació vigent, tingui a bé de cessar, amb caràcter immediat, el seu Director General de la Policia, el Sr. Ignacio Cusidó, que com a màxim responsable del CNP hauria d'haver evitat que aquests fets es produïssin.

En els propers dies també interposarem una denúncia a Fiscalia contra el Sr. Ignacio Cusidó per aquests fets. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...