3 de febr. 2014


Crítiques a Kerry per dir que el fracàs de les negociacions pot perjudicar Israel

03/02/2014 || El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, ha tornat a provocar dures crítiques en una part important de la coalició de Govern israelià. Les advertències de dissabte de Kerry sobre les conseqüències econòmiques (major aïllament i boicot internacional) i de seguretat (nova espiral de violència a Cisjordània) que patirà Israel si fracassen les negociacions amb els palestins són vistes per alguns ministres com "inacceptable forma de pressió". 

"Els intents de boicotejar Israel són immorals i injustificats. A més no aconseguiran el seu objectiu i només provocaran que els palestins s'atrinxerin encara més en la seva posició de rebuig (a un acord) i intransigència. Per tant, allunyen la pau", ha afirmat el primer ministre, Benjamin Netanyahu.

I afegeix en un missatge segurament destinat a Kerry però sobretot a la Unió Europea (UE) que li adverteix amb sancions econòmiques si no hi ha acord i segueix construint a Samària i Judea: "Cap tipus de pressió provocarà que renunciï als interessos vitals d'Israel començant per la seguretat dels seus ciutadans".

Molt més crític cap al mediador nord-americà es mostra el ministre d'Assumptes Estratègics, Yuval Steinitz. "Les paraules del secretari d'Estat, John Kerry, són ofensives, injustes i inacceptables. No es pot esperar d'Israel que negociï amb una pistola a la seva templa quan tracta els aspectes més crítics dels interessos nacionals i de seguretat", afirma Steinitz. Creu que "les advertències de Kerry augmentaran el desig palestí a no flexibilitzar les seves posicions per signar la pau".

El ministre i líder nacionalista, Naftali Bennett, va ser el primer a respondre a Kerry: "Només la seguretat portarà estabilitat econòmica i no un Estat terrorista al costat del nostre aeroport Ben Gurion. Dels nostres amics al món, esperem que estiguin del nostre costat davant els intents de boicot antisemita contra Israel i no que els donin publicitat ". Text: R.Novoa/Agències · Fotografia: Sodastream

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...