16 de set. 2013


El govern d'Israel titlla d'“inadequada” la crònica del corresponsal de TV3 a Jerusalem del passat dissabte on va titllar la viceministra israeliana de Transports de “representar l'ala més dretana dels parlamentaris israelians” i que hem denunciat avui al Consell de l'Audiovisual de Catalunya

video

16/09/2013 || El passat dissabte, al Telenotícies Migdia, com ja és habitual, va oferir una nova crònica esbiaxada i impròpia d'una televisió pública sobre el conflicte àrabo-israelià on el “periodista” de TV3 va titllar la viceministra israeliana de Transports de “representar l'ala més dretana dels parlamentaris israelians”. Israel a Catalunya no acaba d'entendre com TV3 es pot permetre tenir una corresponsalia dedicada a la propaganda barata i no al periodisme de qualitat a Jerusalem i més tenint present que la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TV3 compta amb excel·lents professionals com na Isabel Galí, en Sergi Vicente, en Carles Costa o en Toni Cruanyes. És per aquest motiu que seguirem denunciant a l'ens regulador, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, aquesta manca de professionalitat i tota i cadascuna de les cròniques sobre Israel que no compleixin amb el Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya, com el cas que ens ocupa.

De fet, el mateix dissabte, un cop finalitzat el Iom Kipur ens vam posar en contacte amb la viceministra Hotovely per expressar-li el nostre suport i caliu després d'ésser assenyalada injustament per Albert Elfa com “l'ala més dretana de les parlamentaris israelians”, una falsedat que el mateix portaveu de la Viceministra Tzipi Hotovely ha titllat “d'inadequada”.

Des del gabinet de la Viceministra ens han explicat el seu posicionament, que volem compartir amb vosaltres, per donar veu a la informació i no a la propaganda barata d'Albert Elfa. Un gabinet que ha titllat “la cobertura de premsa [d'Albert Elfa] que ha presentat la viceministra Tzipi Hotovely com a representant de l'extrema dreta com a inadequada”. Així mateix han puntualitzat que “des dels Acords d'Oslo signats fa vint anys, els dirigents palestins han rebutjar una vegada i una altra qualsevol oferta israeliana per a la pau”. I afegeixen: “En efecte, la viceministra Hotovely té una visió diferent de resoldre el conflicte palestino-israelià, en la qual l'Estat d'Israel exerciria la seva sobirania sobre Judea i Samaria i com a pas següent donar la plena ciutadania a la població àrab que hi resideix. D'acord amb això, es donarien tots els drets als palestins, però amb la promesa condicional de lleialtat a l'Estat d'Israel ––com és comú a tots els països occidentals––. Segons la seva visió, qualsevol persona que doni suport al terrorisme o qualsevol acció contra l'Estat d'Israel com un estat jueu i democràtic, no podrà ser elegible per ser part de la societat israeliana.” L'equip d'Hotovely afegeix, a més, que “jueus i àrabs viuen junts en diverses ciutats d'Israel, per exemple a Jerusalem i Haifa, de manera que la integració en la societat com a part de la solució oferta per la viceministra Hotovely és factible”. “Però no obstant això” ––conclou–– “Israel és un estat jueu i democràtic, i per tal de mantenir una majoria jueva, Israel ha d'encoratjar la immigració dels jueus a l'Estat d'Israel”, el que tradicionalment es coneix com alià.


Cal recordar que la Viceministra Hotovely és Llicenciada en Dret i està cursant el Doctorat a la Universitat de Tel Aviv, el qual li dóna plenes garanties jurídiques als seus plantejaments per traçar un camí que condueixi a la pau. Text: R.Novoa/E.Gabbay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...