14 de set. 2013


Israel a Catalunya interposa una queixa contra Albert Elfa i expressa el seu suport a la diputada del Likud Tzipi Hotolevy, difamada avui pel corresposal de TV3 a Jerusalem

14/09/2013 || En les properes hores, Israel a Catalunya registrarà al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) una nova denúncia contra la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya i el corresponsal de TV3 a Jerusalem, Albert Elfa, que ha difamat en la crònica d'aquest migdia a la diputada israeliana Tzipi Hotovely. 

En el Telenotícies Migdia del 14 de setembre, en una crònica sobre l'aniversari dels Acords de Pau d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Nacional Palestina, s'han ofert informacions esbiaxades en una crònica signada pel sr.Albert Elfa Canut, corresponsal de TV3 a Jerusalem.

En la crònica, que pretenia recordar l'aniversari dels Acords de Pau d'Oslo el sr. Albert Elfa Canut ha entrevistat a un dels membres que va participar en la delegació palestina a les converses d'Oslo, però no ha ofert la contrapart, això és, una entrevista a algun dels membres de la delegació israeliana en els susdits acords. Aquest fet, suposa que aquesta crònica no ha estat elaborada sota criteris estrictament informatius i veraços. De fet, vulnera els criteris definits per a l'exercici de la professió recollides al “Codi Deontològic” del Col·legi de Periodistes de Catalunya (conegut com “Declaració de principis de la professió periodística a Catalunya”) especialment en allò que afecta als seus punts primer i segon.

Cal dir que els acords d'Oslo signats per l'Autoritat Nacional Palestina i l'Estat d'Israel diuen explícitament que els temes d'estatus final només es resoldran amb "negociacions directes" i no emprant passos "unilaterals". (En aquest sentit, veure: http://ves.cat/bOI5). És així doncs, que l'Autoritat Nacional Palestina va trencar els Acords d'Oslo amb la seva decisió unilateral d'anar a l'ONU cercant un reconeixement mentre es negava a negociar amb Israel tal i com va comprometre's en aquells acords, negociacions directes que s'han tornat a reprendre a principis d'aquest estiu. Aquesta informació d'especial interès ha estat obviada a la crònica.

El que sorprèn, no obstant, és que el Sr. Albert Elfa Canut ha complementat aquesta crònica esbiaixada amb una entrevista amb la diputada del Likud Tzipi Hotovely a qui ha titllat de “l'ala més dretana de la Knesset”. Entre altres falsedats, el sr. Albert Elfa Canut també ha afirmat que “el Likud vol un únic Estat jueu amb minoria palestina”.

Afirmar que la sra. Hotovely, del partit de centre-dreta Likud, és l'ala més dretana d'una Knesset amb partits molt més a la dreta com Yisrael Beiteinu, The Jewish Home, United Torah Judaism i Shas és una mentida que diu molt poc de la professionalitat dels Serveis Informatius de TVC. Afirmar que el “Likud vol un únic Estat jueu amb minoria palestina” és una difamació molt mal intencionada que no pot permetre's per part d'un periodista que treballa en un mitjà públic i que té una funció informativa i no propagandística i partidista.

És per aquest motiu que a més d'enviar una carta de suport a la diputada Hotovely, hem inciat accions contra Albert Elfa i TV3 davant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, i ho seguirem fent fins que aconseguim que la televisió pública catalana ofereixi una informació honesta sobre el que succeeix a Israel. Text: R.Novoa · Fotografia: TV3

Carta de suport a la MK Hotovely:Denúncia interposada al CAC contra Albert Elfa i TV3:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...