22 de jul. 2013


Ha estat en la reunió de ministres realitzada avui a Brussel·les


Els xiïtes col·laboren actualment amb el govern d'Al-Assad a Síria, són responsables de violents atemptats en països europeus i financen les seves accions mitjançant el narcotràfic a gran escala


La Unió Europea ha aprovat incloure Hizbal·là a la seva llista negra d'organitzacions terroristes. Els ministres d'Exteriors, reunits avui a Brussel·les, s'han compromès no obstant a “mantenir el diàleg” amb tots els partits polítics libanesos, inclòs els representants d'aquesta organització. “És positiu que la UE hagi decidit tractar a Hizbal·là com el que és: una organització terrorista”, ha dit el ministre d'Exteriors holandès, Frans Timmermans.

Holanda i el Regne Unit volien que els europeus donessin una resposta, que seguís els exemples dels Estats Units i Israel, després de la implicació de la milícies del moviment xiïta pro-iranià a l'atemptat de Burgas (Bulgària), en què van morir cinc turistes israelians i un búlgar el 18 de juliol de l'any passat, a més del terrorista xiïta.

Tot i haver consens entre els 28 països europeus, el principal escull és que a Itàlia, igual que a Malta o a Irlanda, els preocupa en particular l'impacte que podria tenir aquesta decisió al Líban ––on Hizbal·là té una forta presència i influència––. Itàlia també tem per la FINUL, la missió de l'ONU al Líban, integrada sobretot per forces italianes.

Espanya ha manifestat que “no es prejutgi el diàleg amb tots els partits que formen part del govern del Líban i que no prejutgi l'ajuda humanitària o les transferències financeres” en boca del ministre José Manuel García-Margallo. Més contundent ha estat el posicionament alemany: “no podem permetre que el braç armat de Hizbal·là dugui a terme activitats terroristes a la UE (...) Hem de reaccionar (...) i la resposta serà incloure'ls a la llista negra”, ha expressat amb contundència el cap de la diplomàcia alemanya, Guido Westerwelle.


A més de l'atemptat a Bulgària, els europeus han tingut en consideració la condemna a Xipre, el proppassat mes de març, d'un presumpte membre d'Hizbal·là, acusat d'haver planejat un atac contra els interessos israelians a l'illa mediterrània. La inscripció a la llista negra implica les persones involucrades la prohibició del visat d'ingrés a qualsevol país de la UE. Text: R.Novoa/AFP Fotografia: IDF/Algemeiner

Potser també t'interessa llegir el nostre article:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...