ACTUALITAT
Carregant...
26 de juny 2013

Info Post

Coincidint amb el Dia Internacional contra la Droga que se celebra avui convé recordar que l'organització terrorista xiïta Hizbal·làh obté finançament per a les seves activitats terroristes liderant un càrtel internacional dedicat al narcotràfic

A més del finançament iranià, l'organització terrorista Hizbal·làh utilitza el tràfic de drogues des d'Amèrica del Sud per finançar les seves activitats terroristes i assolir els seus objectius finals: la destrucció d'Israel i la imposició d'una teocràcia xiïta.

A l'abril de 2013, el govern d'Obama va acusar Hizbal·làh d'actuar com un veritable càrtel dedicat al narcotràfic i va incloure dues agències libaneses de transferències monetàries a la seva llista negra. Segons la DEA, l'agència antidroga dels Estats Units, aquestes empreses són responsables de la transferència de desenes de milions de dòlars a l'organització terrorista amb seu al Líban. El sistema emprat pels terroristes s'ha caracteritzat per traslladar la droga des d'Amèrica del Sud a l'Àfrica Occidental, on un cop amagada en cotxes de segona mà, és transportada al seu destí final: Europa. Un cop introduïda i venuda al Vell Continent, els diners obtinguts per la venda de la droga són desviats als comptes bancaris de Hizbal·làh. Aquest modus operandi ha funcionat durant molts anys. De fet, l'any 2001, els serveis d'intel·ligència argentins van identificar ciutadans de nacionalitat libanesa vinculats a Hizbal·làh a la zona coneguda com la “triple frontera” (la frontera entre l'Argentina, Paraguai i Brasil), que és una àrea sensible en la lluita contra el narcotràfic i que serveix de font de finançament a alguns grups terroristes.

A l'octubre de 2008, investigadors nord-americans i colombians van desmantellar moltes d'aquestes xarxes i van detenir una de les principals figures vinculada a aquestes activitats, Chekry Harb, un “blanquejador de diners d'àmbit mundial” que va aconseguir rentar centenars de milions de dòlars per a Hizbal·làh segons va informar en el seu dia Gladys Sánchez, investigador principal del cas.

Aquestes activitats delictives no es limitarien a Amèrica del Sud. A Europa Central, Alemanya, dos sospitosos van ser arrestats després que quatre ciutadans libanesos residents a Alemanya haguessin transferit diners a través de l'aeroport de Frankfurt. Nou milions d'euros estaven amagats en el seu equipatge. En el registre als detinguts es van trobar rastres de cocaïna. Segons l'informe policial alemany, els dos traficants havien enviat fons a familiars libanesos directament relacionats amb Hizbal·làh.

L'any 2011, el govern dels EUA es va apoderar dels diners d'Ayman Jumaa, un traficant de drogues vinculat a Hizbal·làh. La seva xarxa de narcotràfic havia obtingut ingressos superiors als 200 milions de dòlars al mes. Més recentment, durant aquest mes de juny de 2013, 4 libanesos han estat detinguts per haver actuat com a “ambaixadors” de Hizbal·làh a l'Àfrica Occidental (Sierra Leone, Senegal, Costa d'Ivori i Gàmbia).

El tràfic de drogues dut a terme per Hizbal·làh segueix essent molt actiu i ha guanyat terreny en els últims mesos arran de la situació a Síria, un aliat proper, que s'ha convertit en un caos. Avui, quan el món està lluitant contra del narcotràfic, és essencial per a nosaltres entendre què hi ha darrere d'aquesta lluita com ara tallar d'arrel el finançament d'aquesta organització terrorista que mata cada any persones innocents arreu del món. Text: Israel Defense Forces/R.Novoa






        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT