ACTUALITAT
Carregant...
2 de març 2017

Info Post
Besalú Ciutat Jueva 2017 és una celebració de recreació històrica centrada en l’evocació de la comunitat jueva medieval de Besalú de la qual es conserven evidències significatives com la sinagoga i els banys rituals jueus o “miqvé” (Béns d'interès nacional).

02/03/2017 || Aquest cap de setmana Besalú esdevindrà ciutat jueva evocant la comunitat jueva medieval de Besalú de la qual es conserven evidències significatives com la sinagoga i els banys rituals jueus o “miqvé”, declarats per la Generalitat Béns d'Interès Nacional.

Els carrers de la localitat fan un viatge en el temps i s’instal·len en plena Edat Mitjana per oferir música sefardita en directe, conferències, visites guiades dramatitzades i gastronomia típica. Detallant-vos el programa, el dissabte 4 es portaran a terme visites guiades sobre el món jueu amb música sefardita. També es podrà gaudir d’un espectacle teatral de recreació històrica a càrrec de la companyia Excalibur que representarà combats de l’època a la Placeta de la Sinagoga. 

Entrada la tarda tindrà lloc la conferència “Els jueus de Catalunya ahir i avui” a càrrec de Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull. Per últim, es podran degustar dolços jueus a l’Antiga Casa d’Astruc David.

El diumenge el conseller de cultura Santi Vila visitarà la Sala Arqueològica de Besalú situada a l’Espai Cultural de la Cúria Reial. També visitarà la vila el periodista local Martí Gironell en celebració del 10è aniversari de la seva obra El Pont dels Jueus. El cap de setmana jueu tancarà amb el concert de corda del Quartet Brossa a la Sala Gòtica de la Cúria. Durant tot el cap de setmana hi haurà mercat artesanal als carrers del call de la vila en una iniciativa més que transportarà Besalú en els temps passats. Text/Foto: R.Novoa

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT