ACTUALITAT
Carregant...
27 de des. 2016

Info Post


Barcelona i Girona encendran aquest dijous la sisena espelma de Hanukkàh en un acte públic al qual hi sou convidats!


27/12/2016 || El proper dijous 29 de desembre, Barcelona (Plaça de Sant Jaume, 18h.) i Girona (Plaça del Vi, 20h.) encendran la sisena espelma de la Llumenària en un acte on hi participa la comunitat jueva catalana.

Hanukkàh, la festa jueva de les llums, se celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari hebreu i commemora la victòria del poble jueu sobre l'ocupació grega (s. II AEC) i la posterior purificació i renovació del Temple. És tradició encendre una llumenària de vuit braços anomenada hanukkiàh, progressivament durant vuit dies, cada vespre amb una espelma més. Aquest 2016 la festivitat va començar nit del 24 de desembre coincidint amb el Nadal catòlic.

Aquesta festa de la renovació de la Llum ens permet, també, activar la nostra memòria col·lectiva i el passat jueu tant de Barcelona com de Girona, que en època medieval esdevení "la Mare d'Israel".

Des d'Israel a Catalunya us animem a conèixer una mica més de prop una tradició, la jueva, que ha estat empeltada a la nostra Història des dels seus orígens. Text: R.Novoa · Fotografies: Ajuntament de Barcelona/Patronat Call de Girona

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT