ACTUALITAT
Carregant...
12 de des. 2014

Info Post

Almenys 10 operatius i oficials d'intel·ligència de l'organització terrorista ISIS han creat un centre de comandament avançat al Sinaí. És la segona base "exterior" del grup que opera a Síria i Iraq després d'obrir recentment una "sucursal" a Líbia 

12/12/2014 || Un grup d'almenys deu operatius de l'ISIS i oficials d'intel·ligència, dirigits per un comandant d'alt rang, ha arribat al Sinaí i s'ha fet càrrec dels gihadistes locals Ansar Beit al-Maqdas, obrint així un nou front perillós contra Egipte i Israel, atesa la proximitat del Canal de Suez, la Franja de Gaza o Cisjordània. 


Les seus identitats no es coneixen, però el seu trasllat des de l'Iraq fins a la península egípcia es va gestar molt curosament. Segons les nostres fonts d'intel·ligència, els terroristes es van fer passar per turistes que anaven a passar unes vacances al complex turístic del Sinaí de Sharm el-Sheikh. Van arribar en vols xàrter des del Pròxim Orient i Europa servint-se de passaports falsos. Això els va permetre evadir els estrictes controls de seguretat a l'aeroport internacional del Caire.


Per ordre del grup terrorista local Ansar Beit al-Maqdas, que el mes passat va prometre lleialtat a l'Estat Islàmic assumint el lideratge d'Abu Bakr al-Baghdadi, es pretén  afegir el Sinaí com una nova província del "Llevant" per al califat que reivindica l'ISIS en certes zones de l'Iraq i Síria sota el seu control.

Amb la presència de l'ISIS a Líbia, Egipte es troba ara mateix envoltat per les forces de l'Estat Islàmic a la seva frontera occidental amb Líbia i es troba profundament amenaçat des del nord-est al Sinaí; mentre que Israel s'enfronta a la mateixa amenaça gihadista al sud-oest des del Sinaí i al nord de Síria. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografia: Banderes de l'ISIS a un enterrament de dos terroristes palestins (Gaza)


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT