ACTUALITAT
Carregant...
10 d’oct. 2014

Info Post


La inadmissible exhibició de símbols nazis i franquistes en el trasllat de la Senyera fins la catedral de València amb motiu de la Diada del País Valencià celebrada ahir dijous arriba a la Comissió Europea.

10/10/2014 || Durant la processó celebrada ahir a València la policia espanyola (CNP) es va mantindre impassible mentre un grup d'ultradretans portava esvàstiques, creus cèltiques i banderes preconstitucionals. Un dels manifestants anava fins i tot vestit com un soldat nazi del III Reich.


En diversos moments del recorregut es van proferir càntics prohibits per la Llei en espais públics. Per exemple, es cridà el “Sieg Heil” (Victòria Eterna en alemany) alhora que es feia la salutació hitleriana. També hi va haver atacs contra el procés sobiranista de Catalunya. Una estelada pròxima va provocar la ira dels ultradretans: “Esa estelada la vamos a quemar”, deien. A més a més, es va demanar cambra de gas per al President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas amb el càntic “Artur Mas, cámara de gas.”

Per aquest motiu, l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa, ha anunciat avui mateix mitjançant el seu twitter que ja ha denunciat els fets a la Comissió Europea reclamant que l'obligui a l'Estat espanyol a aplicar la Decisió del Consell d'Europa 208/913/JHA per a què els estats membres incloguin al seu ordenament jurídic la persecució del racisme i la xenofòbia. Text: R.Novoa/XB · Fotografia: Ramon Tremosa · Vídeo: Intersindical RTVV

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT