ACTUALITAT
Carregant...
6 de set. 2014

Info Post

L'Estat Islàmic (IS) i Al-Qaida a la Península Aràbiga (AQAP) s'han coordinat per atemptar "a una ciutat de l'Europa occidental" en el 13è aniversari dels atemptats de l'11S

Informes que circulen pel Directorat General d'Intel·ligència d'Aràbia Saudita (GIP), el Secret Intelligence Service britànic (MI-6) i l'Australian Secret Intelligence Service (ASIS) avisen que l'Estat Islàmic (IS) i Al-Qaida a la Península Aràbiga (AQAP/Iemen) han completat els seus plans per dur a terme operacions terroristes coordinades coincidint amb el 13è aniversari dels atemptats de l'11-S a Nova York i Washington. Aquests informes assenyalen que s'estan preparant per atacar de manera simultània al Pròxim Orient i una ciutat de l'Europa occidental, per tot seguit atacar objectius americans i europeus al Pròxim Orient.

Segons la comunitat d'intel·ligència occidental l'IS i AQAP/Iemen estarien retardant una acció terrorista directa dins dels Estats Units perquè calculen que tindrà un major impacte després d'un primer cicle d'atemptats a la regió i a Europa. Les intencions dels terroristes serien, sempre segons aquests informes, atemptar en territori nordamericà cap a finals de 2014 o principis de 2015.
 
Això coincideix amb les advertències fetes fa tot just una setmana pel rei Abdul·là d'Aràbia Saudita que va advertir Occident que els plans d'Al-Qaida eren imminents. "Si es descuida el tema" va enfasitzar el monarca saudita "estic segur que en un mes colpejaran Europa i, després d'un mes, els Estats Units". El rei va emetre el seu advertiment al nou ambaixador nord-americà a Riad, Joseph W. Westphal.

Els servei d'intel·ligència valoren la possibilitat que el fabricant de bombes d'Al-Qaida, Ibrahim Hassan Al-Asiri, que treballa fora del Iemen, ha desenvolupat una substància explosiva secreta que pot passar sense ser detectada pels dispositius de detecció i les mesures de seguretat actualment en ús en els aeroports internacionals i llocs públics a Occident i el Pròxim Orient.
 
Experts en intel·ligència creuen que aquesta nova substància, quan s'oculta en sabates especials o dispositius electrònics com l'iPhone i els telèfons Samsung Galaxy, pot passar inadvertida a qualsevol auditoria de seguretat.

Les autoritats policials del nostre país han confirmat a Israel a Catalunya la veracitat d'aquesta amenaça i es troben en estat d'alerta. Text:R.Novoa/G.Shamis/D.Shalem · Fotografia: Arxiu/Google


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT