ACTUALITAT
Carregant...
1 de jul. 2014

Info PostEls cossos d'Eyal, Gilad i Naftalí van ser trobats en base a informació d'intel·ligència proporcionada pel Shin Bet que està convençut que arrestarà als dos sospitosos perquè treballa amb la hipòtesi que encara s'amaguen a la zona del segrest.

01/07/2014 ||
Tot i la circumstància tràgica i el trist final de l'assumpte del segrest de 18 dies, el descobriment a la zona d'Hebron dels cossos dels tres estudiants de la iexivà segrestats per activistes de Hamàs és un èxit impressionant servei d'intel·ligència interior d'Israel, el Shin Bet.

Els cossos que van ser deixats en un camp obert van ser trobats la tarda de dilluns gràcies a informació d'intel·ligència proporcionada pel Shin Bet. La troballa ha estat fruït d'un esforç d'intel·ligència mai vist abans i malgrat no tenir informació precisa. Oficials d'intel·ligència del Shin Bet, agents de camp, processadors de dades, i els analistes van haver d'afinar el trencaclosques d'intel·ligència que consisteix unir desenes de milers de peces d'informació independents i, de vegades, sense relació.

Després del segrest de Naftali Fraenkel, Gil-Ad Shaer, i Eyal Yifrah, i malgrat la seva posició oficial de que tret que es demostri el contrari els nois estaven vius, el Shin Bet tenia clar que havien estat assassinats.

Aquesta avaluació es basa en l'evidència forense trobada al cotxe cremat prop de l'escena del segrest, en l'anàlisi de la trucada telefònica a la línia directa de la policia, en el fet que ningú es va atribuir la responsabilitat de l'acció i, sobretot, en els diferents mitjans d'intel·ligència -dels agents, informadors i col·laboradors i de SIGINT.

El fet que els dos principals sospitosos en el segrest, Kawasame i Abu Aysha, dos militants de Hamas coneguts d'Hebron, van desaparèixer tot just unes hores abans de l'incident va reforçar les estimacions d'intel·ligència.

El Shin Bet ha avaluat amb gran certesa a partir de l'anàlisi i el processament de les dades d'intel·ligència recopilada que els dos estaven involucrats en el segrest, potser amb un tercer col·laborador. És gairebé segur que el Shin Bet ja sabia un dia després de l'incident que Kawasame i Abu Aysha eren els segrestadors buscats.

La seva recerca no s'ha aturat.

Segons l'avaluació del Shin Bet, els tres adolescents israelians van ser assassinats poc després del segrest.

L'única pregunta a la qual encara no hi ha una resposta clara és si es tractava d'un segrest amb la finalitat de negociar un alliberament de presos o potser els segrestadors van prendre la decisió de matar-los després que un dels nois va trucar a la línia directa de la policia. O potser el seu pla era segrestar i matar els nois sense més.

Es van trobar els cossos dels adolescents sobre la base d'una estimació d'intel·ligència elemental que diu que el cos dels nois han d'estar a prop d'on van ser segrestats. Però aquest és un territori extens de molts quilòmetres, i el terreny és difícil de maniobrar, amb fondalades i terres agrícoles cultivades. 

La caça dels segrestadors encara està en marxa i el Shin Bet creu que encara s'amaguen a la zona del segrest, en no haver aconseguit escapar al nord de Cisjordània o d'abandonar el territori a la recerca de refugi a Gaza o Jordània.

El Shin Bet està convençut que detindrà a tots dos sospitosos que no són en particular membres d'alt rang de l'organització Hamàs. Serà interessant llavors saber si la decisió de dur a terme l'atac era només d'ells, sobre la base del seu enteniment que estava en "l'esperit de Hamàs", o si va rebre ordres dels comandants de Hamàs a la Franja de Gaza. Text: Y.Melman

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT